Upgrade from 1.6.6a to 1.7.0 results in PHP CLI problems

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Upgrade from 1.6.6a to 1.7.0 results in PHP CLI problems

Postby sampablokuper » 16. February 2009 02:51

Hi there, I just upgraded to XAMPP 1.7.0 from 1.6.6a and now whenever I run command-line PHP, WinDbg pops up and the PHP interpreter hangs. The error message displayed in WinDbg is:

Symbol search path is: *** Invalid ***

I performed the upgrade by first running xampp-win32-upgrade-1.6.6-1.6.7-installer.exe and then running xampp-win32-upgrade-1.6.8-1.7.0-installer.exe. Perhaps I should have run an intermediate upgrade program to get from 1.6.7 to 1.6.8, but xampp-win32-upgrade-1.6.8-1.7.0-installer.exe seemed happy enough to upgrade a 1.6.7 installation, so I allowed it to do so.

I should note that the 1.6.6a installation and the 1.6.7 installation both seemed to work fine. So what I'd like to know is: how can I fix my 1.7.0 install so I don't get the errors any more? Thanks :)

PS. My OS is Vista Home Premium 32-bit. My XAMPP is in C:\xampp .
sampablokuper
 
Posts: 5
Joined: 16. February 2009 02:38

Re: Upgrade from 1.6.6a to 1.7.0 results in PHP CLI problems

Postby sampablokuper » 16. February 2009 23:51

Hm, no replies :(

I've been looking into this, and it's not clear to me whether the error is something that might have been caused by the XAMPP upgrade or perhaps by something else going wrong with my system.

I'd be very grateful if anyone who knows more about the error I'm experiencing could give me some guidance on this, because at the moment I'm not sure whether the problem lies in XAMPP or Windows...

Thanks in advance :)
sampablokuper
 
Posts: 5
Joined: 16. February 2009 02:38

Re: Upgrade from 1.6.6a to 1.7.0 results in PHP CLI problems

Postby sampablokuper » 17. February 2009 00:51

I should note that I get the error even if I just run php -v at the command line, so the problem is definitely not a result of my programming :)
sampablokuper
 
Posts: 5
Joined: 16. February 2009 02:38

Re: Upgrade from 1.6.6a to 1.7.0 results in PHP CLI problems

Postby sampablokuper » 17. February 2009 01:56

Well, in the hope that it would help, I installed the Windows Vista x86 debugging symbol set following the instructions here. This didn't solve the problem entirely, though. Now when I run php -v I no longer get a WinDbg error that says the symbol path is invalid. Instead I get the following WinDbg message:

Code: Select all
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.8.0004.0 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

*** wait with pending attach
Symbol search path is: C:\Windows\Symbols
Executable search path is:
ModLoad: 00400000 00408000   C:\xampp\php\php.exe
ModLoad: 77730000 77857000   C:\Windows\system32\ntdll.dll
ModLoad: 763b0000 7648b000   C:\Windows\system32\kernel32.dll
ModLoad: 10000000 104fa000   C:\xampp\php\php5ts.dll
ModLoad: 76320000 763ad000   C:\Windows\system32\OLEAUT32.dll
ModLoad: 76990000 76ad4000   C:\Windows\system32\ole32.dll
ModLoad: 77870000 7791a000   C:\Windows\system32\msvcrt.dll
ModLoad: 761a0000 761eb000   C:\Windows\system32\GDI32.dll
ModLoad: 75fb0000 7604d000   C:\Windows\system32\USER32.dll
ModLoad: 76060000 76126000   C:\Windows\system32\ADVAPI32.dll
ModLoad: 76590000 76652000   C:\Windows\system32\RPCRT4.dll
ModLoad: 722d0000 72335000   C:\Windows\system32\ODBC32.dll
ModLoad: 73680000 73705000   C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_5.82.6001.18000_none_886786f450a74a05\COMCTL32.dll
ModLoad: 76ae0000 775f0000   C:\Windows\system32\SHELL32.dll
ModLoad: 76140000 76198000   C:\Windows\system32\SHLWAPI.dll
ModLoad: 77620000 77693000   C:\Windows\system32\COMDLG32.dll
ModLoad: 76560000 7658d000   C:\Windows\system32\WS2_32.dll
ModLoad: 76130000 76136000   C:\Windows\system32\NSI.dll
ModLoad: 77970000 7798e000   C:\Windows\system32\IMM32.DLL
ModLoad: 76490000 76558000   C:\Windows\system32\MSCTF.dll
ModLoad: 76050000 76059000   C:\Windows\system32\LPK.DLL
ModLoad: 76730000 767ad000   C:\Windows\system32\USP10.dll
ModLoad: 35020000 35035000   C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1\adialhk.dll
ModLoad: 354c0000 354c6000   C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1\kloehk.dll
ModLoad: 75a40000 75bde000   C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.6001.18000_none_5cdbaa5a083979cc\comctl32.dll
ModLoad: 73f30000 73f68000   C:\Windows\system32\odbcint.dll
ModLoad: 75e40000 75e54000   C:\Windows\system32\Secur32.dll
ModLoad: 75710000 75801000   C:\Windows\system32\CRYPT32.dll
ModLoad: 75870000 75882000   C:\Windows\system32\MSASN1.dll
ModLoad: 75e60000 75e7e000   C:\Windows\system32\USERENV.dll
ModLoad: 75c80000 75cf5000   C:\Windows\system32\NETAPI32.dll
ModLoad: 75f10000 75f17000   C:\Windows\system32\PSAPI.DLL
ModLoad: 75530000 75537000   C:\Windows\system32\credssp.dll
ModLoad: 75220000 75264000   C:\Windows\system32\schannel.dll
ModLoad: 758b0000 758dc000   C:\Windows\system32\DNSAPI.dll
ModLoad: 72af0000 72af6000   C:\Windows\system32\rasadhlp.dll
(15b0.42c): Access violation - code c0000005 (!!! second chance !!!)
eax=02de0e78 ebx=02de0e80 ecx=02de0e80 edx=0000018f esi=000f0000 edi=00000000
eip=77795844 esp=00c0fd10 ebp=00c0fd1c iopl=0         nv up ei pl zr na pe nc
cs=001b  ss=0023  ds=0023  es=0023  fs=003b  gs=0000             efl=00010246
*** ERROR: Symbol file could not be found.  Defaulted to export symbols for C:\Windows\system32\ntdll.dll -
ntdll!RtlFreeHeap+0x3b:
77795844 80780705        cmp     byte ptr [eax+7],5         ds:0023:02de0e7f=??


I'm not sure where to begin trying to fix this. Help would be very much appreciated!

Thanks,

Sam
sampablokuper
 
Posts: 5
Joined: 16. February 2009 02:38

Re: Upgrade from 1.6.6a to 1.7.0 results in PHP CLI problems

Postby sampablokuper » 19. March 2009 03:57

I'm still having the same trouble, and would be very grateful for assistance.

Thank you,

Sam
sampablokuper
 
Posts: 5
Joined: 16. February 2009 02:38


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 80 guests