xampp Crash need help with configuration.php file

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampp Crash need help with configuration.php file

Postby sprinteroz » 15. February 2009 00:28

Hi all
My problem is that i was changing a few things on my internal website that I'm building , I then cleared the cache and the purge cache file i then received this error on the front page of the website.

Fatal error: Cannot redeclare class JConfig in C:\sitename_xampp\htdocs\configuration.php on line 2

So I went into the configuration.php and found the jconfig but do not know how to edit it or what value I have to replace to get the site to work again.

Configuration.php here:
<?php
class JConfig { <----- I beleve this to be the problem??
var $offline = '0';
var $editor = 'tinymce';
var $list_limit = '20';
var $helpurl = 'http://help.joomla.org';
var $debug = '0';
var $debug_lang = '0';
var $sef = '0';
var $sef_rewrite = '0';
var $sef_suffix = '0';
var $feed_limit = '10';
var $secret = 'not for your eyes 8 )';
var $gzip = '0';
var $error_reporting = '-1';
var $xmlrpc_server = '0';
var $log_path = 'C:\\sitename_xampp\\htdocs\\logs';
var $tmp_path = 'C:\\sitename_xampp\\htdocs\\tmp';
var $live_site = '';
var $force_ssl = '0';
var $offset = '0';
var $caching = '0';
var $cachetime = '15';
var $cache_handler = 'file';
var $memcache_settings = array();
var $ftp_enable = '0';
var $ftp_host = '127.0.0.1';
var $ftp_port = '21';
var $ftp_user = '';
var $ftp_pass = '';
var $ftp_root = '';
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'localhost';
var $user = 'auser';
var $db = 'xxxxxxxxxxxx';
var $dbprefix = 'jos_';
var $mailer = 'mail';
var $mailfrom = 'admin@sitename.com';
var $fromname = 'sitename';
var $sendmail = '/usr/sbin/sendmail';
var $smtpauth = '0';
var $smtpuser = '';
var $smtppass = '';
var $smtphost = 'localhost';
var $MetaAuthor = '1';
var $MetaTitle = '1';
var $lifetime = '15';
var $session_handler = 'database';
var $password = 'XXXXXXXXXXX';
var $sitename = 'Sitename';
var $MetaDesc = 'Joomla! - the dynamic portal engine and content management system';
var $MetaKeys = 'joomla, Joomla';
var $offline_message = 'This site is down for maintenance. Please check back again soon.';
}
?>

The funny thing is that the admin side works no problem and i can still change settings, its just seems to be the public side of the server that's having this problems. I also get a error pop up on my desktop but I do not know were to locate the error log file. Here is a typed out version of the pop up I am getting.

Note: this error started happen around the same time the site started playing up.
----------------------------------------------------------------------------
apache.exe has generated errors and will be closed by windows
your will need to restart the program

An error log is being created
(button) ok
----------------------------------------------------------------------------

Thanks all fo taking the time to read my post If anyone could help me fix this problem i'm having I would be ever so great full
sprinteroz
 
Posts: 6
Joined: 27. January 2009 11:43

Re: xampp Crash need help with configuration.php file

Postby Izzy » 15. February 2009 00:44

Your configuration.php file looks much the same as the one in my test Joomla site.

What cache did you purge and how did you do it?

If Apache is not starting or crashes run apache_start.bat file and look for any error message and also look in the apache\logs\error.log file for any clues.

The system error messages can be read by using the Windows Event Viewer:
start>Administrative Tools>Event Viewer>System or Application menu item.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: xampp Crash need help with configuration.php file

Postby sprinteroz » 15. February 2009 01:27

Izzy wrote:Your configuration.php file looks much the same as the one in my test Joomla site.

Thanks, I looked at a old one and it seem to look the same to me as well so i tried it but no change in error read out.

What cache did you purge and how did you do it?


joomla admin> tools> Purge Expired Cache> Cache Manager - Purge Cache Admin

If Apache is not starting or crashes run apache_start.bat file and look for any error message and also look in the apache\logs\error.log file for any clues.


Apache seem to start up Ok but some times the error comes up and all services keep running till i press on Ok button in the pop up error. Also the error comes up when i turn off all the services manually.
The system error messages can be read by using the Windows Event Viewer:
start>Administrative Tools>Event Viewer>System or Application menu item.

Wow thanks for pointing that out.. I looked throw the log and yesterday there were a few times were the mysql crashed a few times in a big way but today there have been none. So I started to view the log turning on all services and waiting a bit and and turning them off again,the first times no error showed up, so i did it again 2nd time i got a error after mysql shutdown Drwatson.exe come up with a error and also the pop up error was displayed on the desktop so I repeted doing this again a few more times to see if i get the same result or a full on mysql and apache crash. In the end only DrWatson program seem to be the one that failed and then this must make apache play up but no error shows up for apache in the logs.


Edit forgot to add some of the log as i can not see any errors come up.

Code: Select all
[Fri Feb 13 12:13:31 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 12:13:31 2009] [notice] Digest: done
[Fri Feb 13 12:13:32 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8 configured -- resuming normal operations
[Fri Feb 13 12:13:32 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Fri Feb 13 12:13:32 2009] [notice] Parent: Created child process 1228
[Fri Feb 13 12:13:33 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 12:13:33 2009] [notice] Digest: done
[Fri Feb 13 12:13:33 2009] [notice] Child 1228: Child process is running
[Fri Feb 13 12:13:33 2009] [notice] Child 1228: Acquired the start mutex.
[Fri Feb 13 12:13:33 2009] [notice] Child 1228: Starting 250 worker threads.
[Fri Feb 13 12:13:33 2009] [notice] Child 1228: Starting thread to listen on port 443.
[Fri Feb 13 12:13:33 2009] [notice] Child 1228: Starting thread to listen on port 80.
[Fri Feb 13 12:18:15 2009] [error] [client 127.0.0.1] client denied by server configuration: C:/revisionfree_xampp/security/htdocs/lang.php, referer: http://localhost/xampp/navi.php
[Fri Feb 13 12:18:40 2009] [error] [client 127.0.0.1] client denied by server configuration: C:/revisionfree_xampp/security/htdocs/lang.php, referer: http://localhost/xampp/navi.php
[Fri Feb 13 12:20:51 2009] [error] [client 127.0.0.1] client denied by server configuration: C:/revisionfree_xampp/security/htdocs/lang.php, referer: http://localhost/xampp/navi.php
[Fri Feb 13 12:21:30 2009] [error] [client 127.0.0.1] client denied by server configuration: C:/revisionfree_xampp/security/htdocs/lang.php, referer: http://localhost/xampp/navi.php
[Fri Feb 13 12:24:33 2009] [warn] pid file C:/revisionfree_xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Fri Feb 13 12:24:33 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 12:24:33 2009] [notice] Digest: done
[Fri Feb 13 12:24:45 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8 configured -- resuming normal operations
[Fri Feb 13 12:24:45 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Fri Feb 13 12:24:45 2009] [notice] Parent: Created child process 1260
[Fri Feb 13 12:24:46 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 12:24:46 2009] [notice] Digest: done
[Fri Feb 13 12:24:47 2009] [notice] Child 1260: Child process is running
[Fri Feb 13 12:24:47 2009] [notice] Child 1260: Acquired the start mutex.
[Fri Feb 13 12:24:47 2009] [notice] Child 1260: Starting 250 worker threads.
[Fri Feb 13 12:24:47 2009] [notice] Child 1260: Starting thread to listen on port 443.
[Fri Feb 13 12:24:47 2009] [notice] Child 1260: Starting thread to listen on port 80.
Adding password for user admin
[Fri Feb 13 21:24:31 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Fri Feb 13 21:24:31 2009] [notice] Child 1260: Exit event signaled. Child process is ending.
[Fri Feb 13 21:24:32 2009] [notice] Child 1260: Released the start mutex
[Fri Feb 13 21:24:33 2009] [notice] Child 1260: All worker threads have exited.
[Fri Feb 13 21:24:33 2009] [notice] Child 1260: Child process is exiting
[Fri Feb 13 21:24:45 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
[Fri Feb 13 21:28:57 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 21:28:57 2009] [notice] Digest: done
[Fri Feb 13 21:28:59 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8 configured -- resuming normal operations
[Fri Feb 13 21:28:59 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Fri Feb 13 21:29:03 2009] [notice] Parent: Created child process 1392
[Fri Feb 13 21:29:04 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 21:29:04 2009] [notice] Digest: done
[Fri Feb 13 21:29:05 2009] [notice] Child 1392: Child process is running
[Fri Feb 13 21:29:05 2009] [notice] Child 1392: Acquired the start mutex.
[Fri Feb 13 21:29:05 2009] [notice] Child 1392: Starting 250 worker threads.
[Fri Feb 13 21:29:05 2009] [notice] Child 1392: Starting thread to listen on port 443.
[Fri Feb 13 21:29:05 2009] [notice] Child 1392: Starting thread to listen on port 80.
[Fri Feb 13 21:29:05 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Fri Feb 13 21:29:05 2009] [notice] Child 1392: Exit event signaled. Child process is ending.
[Fri Feb 13 21:29:06 2009] [notice] Child 1392: Released the start mutex
[Fri Feb 13 21:29:07 2009] [notice] Child 1392: All worker threads have exited.
[Fri Feb 13 21:29:07 2009] [notice] Child 1392: Child process is exiting
[Fri Feb 13 21:29:09 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
[Fri Feb 13 21:29:11 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 21:29:11 2009] [notice] Digest: done
[Fri Feb 13 21:29:11 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8 configured -- resuming normal operations
[Fri Feb 13 21:29:11 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Fri Feb 13 21:29:11 2009] [notice] Parent: Created child process 1392
[Fri Feb 13 21:29:11 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri Feb 13 21:29:11 2009] [notice] Digest: done


Thanks for your time, any more ideas on what to do or look or try are welcome

Problem still open.
Last edited by sprinteroz on 15. February 2009 04:26, edited 1 time in total.
sprinteroz
 
Posts: 6
Joined: 27. January 2009 11:43

Re: xampp Crash need help with configuration.php file

Postby Izzy » 15. February 2009 01:36

Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: xampp Crash need help with configuration.php file

Postby sprinteroz » 15. February 2009 04:11

Izzy wrote:http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=429&t=285490

Google Search results for your error message:


Thanks izzy. I look on google but i only searched the end part of the error not the hole thing i will do the hole error next time.

Well i have to report good news as the site is running again now there are a few things i did

First i went to the link you sent me and did what it said there, but the site still would not work.

Second thing I did was go to the google search you posted and found one post http://remository.com/forum/func,view/id,7713/catid,24/ So this post got me thinking because I have this module install and a few others that did not install right or do not have a green tick on the compatibility table.

Third thing was I started uninstalling all the incompatible modules and plugins also the remository module had to be removed manually 4 files and 2 folders in total had to me removed.
After doing this I restarted the Apache and mysql and filezilla and still the problem was there. I decided to restart the computer and then I went to my site and the default template I assigned in the first post izzy sent me too.

Thanks for you help Izzy your a champ :D
sprinteroz
 
Posts: 6
Joined: 27. January 2009 11:43

Re: xampp Crash need help with configuration.php file

Postby Izzy » 15. February 2009 04:16

Your most welcome and thanks for posting back with your solutions.

Good luck and now enjoy your XAMPP experience.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 69 guests