Apache Xampp Web Panel Problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 14. January 2009 14:14

Hey Everyone I Have A Very Big Problem Last Night Xampp Wb CP Was Working Fine Until I restarted My Computer Then For Some Reason It Has Stopped Working Here Is A Image Of what Comes Up
Image
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby Izzy » 14. January 2009 14:56

ashton324 wrote:Hey Everyone I Have A Very Big Problem Last Night Xampp Wb CP Was Working Fine Until I restarted My Computer Then For Some Reason It Has Stopped Working Here Is A Image Of what Comes Up
I don't know, what is a Wb CP?

I see an empty cgi bin on an Apache server - what am I supposed to see?

Are you on the same PC as XAMPP is installed on?

If so can you go to http://localhost and see the XAMPP Welcome page?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 14. January 2009 15:12

Sorry About Spelling Mistakes Im On Vista x64 For Some Reason Local Host Doesnt Work But 127.0.0.1 So I Use That Last Night Xampp Web Control Panel Worked Fine Now It Isnt Working At All All Its Coming Up With Is The Apache Web Server Browser Thing As Show In The Pic And I have Tried All My ips 192.168.2.3 127.0.0.1 And The Outside Ip But None Of Them Are Bringing Up Xampp Any Help APpreciated
And Yes Im On The Same PC
And No I cant See The Xampp Welcome Page
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby Izzy » 14. January 2009 15:19

Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 14. January 2009 15:23

i still see the apache web server browser
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 14. January 2009 15:23

ive just checked the main directory and it set to see the htdocs folder
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby Izzy » 14. January 2009 15:36

ive just checked the main directory and it set to see the htdocs folder
I don't understand this line can you be more specific about what you mean please?


Using Windows Explorer go to the xampp\htdocs folder and see if there are any files or folders in there and in particular an index.php file.

You may have to reinstall XAMPP if files have been deleted and also you should investigate why the files were deleted if they are missing and perhaps check the recycle bin for any of the missing files - perhaps run a virus scan.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 14. January 2009 22:29

both files are there i reinstalled xampp it worked fine till i restarted pc and that came uip again and both index.php and index.html are both there
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 14. January 2009 22:40

Image heres wat it says when i try to access the xampp ip like http://127.0.0.1/xampp
but the phpmyadmin link works fine its as though the xampp aint there but it is cos i have checked its there its getting really annoying now
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby Izzy » 15. January 2009 01:41

I can't know why this happens when you reboot your computer but your system event viewer may be able to.

I don't have Vista but this id for XP which may be the same:
Click on start>Administrative Tools>Event Viewer> click on System and/or Applications and look for any clues with those entries with a red cross perhaps and do this just after reboot.


The error message 404 Object not found may be better understood by looking in the xampp\apache\logs\error.log file.

On Vista are you logged in as an Administrator or Super Administrator or simply a User and is UAC enabled or disabled?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 15. January 2009 16:41

ill give that a try im a super admin and uac is turned off
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 15. January 2009 16:45

Thers one error for the apache service in event viewer heres what it says
The Apache service named reported the following error:
>>> Syntax error on line 53 of C:/xampp/apache/conf/httpd.conf:
So Something must be wrong with httpd.conf but what? hmm
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby ashton324 » 15. January 2009 16:48

Here what the error.log file in apache says ZPanel is my CPanel
[Wed Jan 14 13:30:36 2009] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8g mod_autoindex_color PHP/5.2.5 configured -- resuming normal operations
[Wed Jan 14 13:30:36 2009] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19
[Wed Jan 14 13:30:36 2009] [notice] Parent: Created child process 7088
[Wed Jan 14 13:30:38 2009] [notice] Child 7088: Child process is running
[Wed Jan 14 13:30:38 2009] [notice] Child 7088: Acquired the start mutex.
[Wed Jan 14 13:30:38 2009] [notice] Child 7088: Starting 250 worker threads.
[Wed Jan 14 13:30:38 2009] [notice] Child 7088: Starting thread to listen on port 80.
[Wed Jan 14 13:30:38 2009] [notice] Child 7088: Starting thread to listen on port 443.
[Wed Jan 14 13:32:47 2009] [warn] (OS 996)Overlapped I/O event is not in a signaled state. : winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.
Adding password for user ashton324
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
[Wed Jan 14 15:01:18 2009] [error] [client 192.168.2.3] File does not exist: C:/xampp/htdocs/modules, referer: http://192.168.2.3/zpanel/zpanel.php?page=filemanager
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
[Wed Jan 14 15:01:22 2009] [error] [client 192.168.2.3] File does not exist: C:/xampp/htdocs/modules, referer: http://192.168.2.3/zpanel/zpanel.php?pa ... me&srt=yes
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'uname' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
[Wed Jan 14 21:22:45 2009] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Wed Jan 14 21:23:12 2009] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8g mod_autoindex_color PHP/5.2.5 configured -- resuming normal operations
[Wed Jan 14 21:23:12 2009] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19
[Wed Jan 14 21:23:12 2009] [notice] Parent: Created child process 3332
[Wed Jan 14 21:23:13 2009] [notice] Child 3332: Child process is running
[Wed Jan 14 21:23:13 2009] [notice] Child 3332: Acquired the start mutex.
[Wed Jan 14 21:23:13 2009] [notice] Child 3332: Starting 250 worker threads.
[Wed Jan 14 21:23:13 2009] [notice] Child 3332: Starting thread to listen on port 80.
[Wed Jan 14 21:23:13 2009] [notice] Child 3332: Starting thread to listen on port 443.
[Wed Jan 14 21:33:55 2009] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/zpanel/hosted/Andy/xampp, referer: viewtopic.php?f=16&t=32841&p=133057
[Wed Jan 14 21:47:20 2009] [error] [client 192.168.2.3] attempt to invoke directory as script: C:/xampp/cgi-bin/, referer: http://192.168.2.3/
[Wed Jan 14 21:47:41 2009] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/zpanel/hosted/Andy/xampp, referer: viewtopic.php?f=16&t=32841&p=133059
[Thu Jan 15 15:30:59 2009] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Thu Jan 15 15:31:04 2009] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8g mod_autoindex_color PHP/5.2.5 configured -- resuming normal operations
[Thu Jan 15 15:31:04 2009] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19
[Thu Jan 15 15:31:04 2009] [notice] Parent: Created child process 2660
[Thu Jan 15 15:31:05 2009] [notice] Child 2660: Child process is running
[Thu Jan 15 15:31:05 2009] [notice] Child 2660: Acquired the start mutex.
[Thu Jan 15 15:31:05 2009] [notice] Child 2660: Starting 250 worker threads.
ashton324
 
Posts: 17
Joined: 14. January 2009 14:05

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby Izzy » 15. January 2009 23:42

ashton324 wrote:Thers one error for the apache service in event viewer heres what it says
The Apache service named reported the following error:
>>> Syntax error on line 53 of C:/xampp/apache/conf/httpd.conf:
So Something must be wrong with httpd.conf but what? hmm
Line 53 in a default httpd.conf file is:
Listen 80

You may change this to:
Listen *:80 (fixed type)

Save the file and restart Apache.
Last edited by Izzy on 16. January 2009 00:12, edited 1 time in total.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache Xampp Web Panel Problem

Postby Nobbie » 15. January 2009 23:57

Izzy wrote:I see an empty cgi bin on an Apache server - what am I supposed to see?


I dont see an empty folder, I see a root folder containing a cgi-bin folder.

Izzy wrote:You may change this to:
Listen *.80


Listen *:80

may work better.
Nobbie
 
Posts: 8770
Joined: 09. March 2008 13:04

Next

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 57 guests