Page 1 of 1

Summary of problems found in Xampp 1.7.0

PostPosted: 02. January 2009 13:35
by Skippy2605
Hello,

I would like to sum up the problems encountered with XAMPP 1.7.0 for Windows, and the possible fixes (maybe for 1.7.0a ?):

Xampp 1.7 security 403 error on vista - link
A 403 error page appears when trying to access the security pages on Vista.

To fix:
In apache/conf/extra/httpd-xampp.conf :
Line 28: replace
Allow from localhost

with
Allow from 127.0.0.1


Line 60: replace
Allow from localhost

with
Allow from 127.0.0.1

This fix works for any version of Windows.

Enabling eaccelerator makes Apache/PHP crash

To fix:
Don't activate eAccelerator, the shipped version is built against PHP 5.2.7 instead of PHP 5.2.8
A new build of eAccelerator is needed.

MySQL with InnoDB enabled crashes at startup
To fix :
If you resued an older my.cnf file, check for deprecated config variables (such as "innodb_log_arch_dir")

Apache crashes when trying to access a website with xdebug enabled - link

To fix:
No fix found yet, probably the problem is the same as for eAccelerator. See the link for a temporarly fix.

Don't hesitate to correct me if I'm wrong or add info ;)

Re: Summary of problems found in Xampp 1.7.0

PostPosted: 07. January 2009 02:48
by simshaun
Alternate fix for Xampp 1.7 security 403 error on vista - link
A 403 error page appears when trying to access the security pages on Vista.

Confirmed - Enabling eaccelerator makes Apache/PHP crash

Confirmed - Apache crashes when trying to access a website with xdebug enabled - link
And as stated in the post:
Confirmed - Downloading the latest xdebug (VC6), replacing php_xdebug.dll in C:\xampp\php\ext, and restarting Apache fixes it.

Re: Summary of problems found in Xampp 1.7.0

PostPosted: 13. January 2009 10:48
by rbh
I renamed
Allow from locahost
Allow from 127.0.0.1 192.168.0.0/255.255.255.0

(Because I want also want all computers in my private subnet to be allowed)