problems with VIR Dir

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

problems with VIR Dir

Postby ninetoes » 30. November 2008 03:58

hello im having some problems with getting my vir dir working i have done all the steps in the httpd.conf and the httpd_vhost.conf.

and i have the sub dir on my drive but when i go to my sub say its it just goes to the and not to the sub dir. heres what my httpd_vhost.conf looks like

NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
ServerName localhost
ServerAlias localhost
DocumentRoot "D:/Webroot/public"

<VirtualHost *:80>
ServerName tournment.localhost
DocumentRoot "D:/webroot/projects/tournment"
#CustomLog ""
#ErrorLog ""

now i think that is right but not sure and then in the httpd.conf i have this
# XAMPP specific settings
Include conf/extra/httpd-xampp.conf

# Server-pool management (MPM specific)
# Include conf/extra/httpd-mpm.conf

# Multi-language error messages
Include conf/extra/httpd-multilang-errordoc.conf

# Fancy directory listings
Include conf/extra/httpd-autoindex.conf

# Language settings
Include conf/extra/httpd-languages.conf

# User home directories
Include conf/extra/httpd-userdir.conf

# Real-time info on requests and configuration
Include conf/extra/httpd-info.conf

# Virtual hosts
Include conf/extra/httpd-vhosts.conf

# Local access to the Apache HTTP Server Manual
Include conf/extra/httpd-manual.conf

# Distributed authoring and versioning (WebDAV)
Include conf/extra/httpd-dav.conf

# Various default settings
Include conf/extra/httpd-default.conf

# Secure (SSL/TLS) connections
Include conf/extra/httpd-ssl.conf

# Note: The following must must be present to support
# starting without SSL on platforms with no /dev/random equivalent
# but a statically compiled-in mod_ssl.
<IfModule ssl_module>
SSLRandomSeed startup builtin
SSLRandomSeed connect builtin

<Directory "D:/webroot/projects/tournment">
Options Indexes +FollowSymLinks Includes ExecCGI
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all

thats not the whole thing but what i changed in it thanks for any replys on this and all the subdomains run on the same computer too just so you know.
Posts: 1
Joined: 30. November 2008 03:46

Postby Sharley » 30. November 2008 04:41

First I suggest you return your httpd.conf file to it's original state from the backup you created before doing any editing - in particular, remove the last <Directory> you added as we will include this in your httpd-vhosts.conf file.

This way we keep things nice and tidy and have a clean start that we may proceed.

What do these lines say in your now clean httpd.conf file?:




# This should be changed to whatever you set DocumentRoot to.
<Directory "[path in here same as DocumenRoot]">

If you could paste back the completed lines from your httpd.conf file then we can proceed to create a working httpd-vhosts.conf file for you.

Do you know how to use the Command Console, that is to open a command prompt in the apache\bin folder of your XAMPP installation and type in a command?
User avatar
AF Moderator
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 68 guests