FileZilla Server no longer retrieving directory list?

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

FileZilla Server no longer retrieving directory list?

Postby Diablosblizz » 22. November 2008 03:40

Hey, I just logged onto my FTP to fix up a problem on my website and it won't show the directory listing. FileZilla (program, not server) says this:

FileZilla wrote:Response: 331 Password required for root
Command: PASS ***************
Response: 230 Logged on
Status: Connected
Status: Retrieving directory listing...
Command: PWD
Response: 257 "/" is current directory.
Command: TYPE I
Response: 200 Type set to I
Command: PASV
Response: 227 Entering Passive Mode (192,168,1,100,17,131)
Command: LIST
Response: 425 Can't open data connection.
Error: Failed to retrieve directory listing


That failed directory list happens about 5 seconds after it enters passive mode. The server doesn't say anything helpful:

FileZilla Server wrote:(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - (not logged in) (192.168.1.103)> Connected, sending welcome message...
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - (not logged in) (192.168.1.103)> 220-FileZilla Server version 0.9.24 beta
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - (not logged in) (192.168.1.103)> 220-written by Tim Kosse (Tim.Kosse@gmx.de)
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - (not logged in) (192.168.1.103)> 220 Please visit http://sourceforge.net/projects/filezilla/
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - (not logged in) (192.168.1.103)> USER root
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - (not logged in) (192.168.1.103)> 331 Password required for root
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - (not logged in) (192.168.1.103)> PASS ***************
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> 230 Logged on
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> PWD
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> 257 "/" is current directory.
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> TYPE I
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> 200 Type set to I
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> PASV
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> 227 Entering Passive Mode (192,168,1,100,17,132)
(000041) 11/21/2008 21:38:36 PM - root (192.168.1.103)> LIST
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> NOOP
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> 200 OK
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> NOOP
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> 200 OK
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> TYPE A
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> 200 Type set to A
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> PORT 127,0,0,1,14,30
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> 200 Port command successful
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> LIST
(000040) 11/21/2008 21:38:41 PM - root (192.168.1.103)> 150 Opening data channel for directory list.
(000040) 11/21/2008 21:38:42 PM - root (192.168.1.103)> 425 Can't open data connection.


This is hosted by Xampp, on a personal server so there hasn't been much changing. Although, I had to mess around with the Firewall the other day and added some ports, never deleted anything though.

Please keep in mind that this was working a few days prior to today.

Thanks for your support!
Diablosblizz
 
Posts: 7
Joined: 18. May 2007 20:19

Postby Sharley » 22. November 2008 04:27

Seems to be a common issue.

Try changing from passive mode to active mode and set a range of ports to use then open those incoming ports only and see if that helps
Network Configuration Guide wrote:The client has no control what port the server chooses for the data connection in passive mode, so in order to use passive mode, you'll have to allow outgoing connections to all ports in your firewall.


Perhaps a router/firewall issue or a FileZilla protocol configuration issue - does this thread at FileZilla Forums help - more informative replies to your query at the FileZilla forums than here perhaps.

This Google may have other clues and fixes.

Here is a link to the Network Configuration Guide
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 56 guests