Problem with htaccess after Upgrade 1.6.6a -> 1.6.7 ->

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problem with htaccess after Upgrade 1.6.6a -> 1.6.7 ->

Postby courtpl » 18. October 2008 09:50

Hello All..

After installing somes uprade ( 1.6.8 ) , it's not possible to entry into xammp pages, it dos'nt recognise my username/password.

I'm must to remove the .htaccess file for accesing to my pages.

Have you an idea ???

Thanks in advance, Best Regards
Last edited by courtpl on 18. October 2008 10:19, edited 1 time in total.
courtpl
 
Posts: 8
Joined: 18. October 2008 09:43

Postby Sharley » 18. October 2008 10:07

The .htaccess file is in the .\xampp\security\htdocs folder.

If you delete that and the xampp.user or .htpasswd file in the .\xampp\security folder it should clear your old user\pass.

You should now go to http://localhost/security and set a new user\pass combo.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Postby courtpl » 18. October 2008 10:23

Thanks,

After some tests,
It's work fine with MS Explorer V7
But it appear the problem persist with Firefox

And i don't undestand why ...
courtpl
 
Posts: 8
Joined: 18. October 2008 09:43

Postby Sharley » 18. October 2008 10:24

Empty the cache in Firefox.
Tools>Options...>Advanced>Network>Cache>Clear Now
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Postby courtpl » 18. October 2008 10:32

I have empty all Firefox caches and restart it.
But the problem doen't disappears

Regards
courtpl
 
Posts: 8
Joined: 18. October 2008 09:43

Postby Sharley » 18. October 2008 10:37

In Firefox under Tools>Options...>Security>Passwords>Show Passwords you may have a password that Firefox has remembered and would need to be Removed for localhost or XAMPP.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Postby courtpl » 18. October 2008 10:39

I have also deleted all FireFox passwords...
It's verry strange
courtpl
 
Posts: 8
Joined: 18. October 2008 09:43

Postby Sharley » 18. October 2008 10:43

What error message do you see when trying to access using Firefox?

Check .\xampp\apache\logs\error.log file just after trying to access using Firefox - paste the result here but only the related error message(s).
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Postby courtpl » 18. October 2008 11:18

Ok

The log descripe an user "a" but the user is "admin"

[Sat Oct 18 12:15:11 2008] [error] [client 127.0.0.1] user a not found: /security/lang.php, referer: http://localhost/xampp/navi.php
courtpl
 
Posts: 8
Joined: 18. October 2008 09:43

Postby Sharley » 18. October 2008 11:24

Why would Firefox be using a instead of username admin?
Internet Explorer 7 does use the correct username admin.
Very strange indeed.


So I am not sure if it is anything XAMPP related but just another few things to check on the XAMPP side.

In .\xampp\security\htdocs is there a file called lang.tmp?

Open the .\xampp\security\.htpasswd in your text editor and check that the user is recorded as admin.

You should see something like admin:$then a whole ...... bunch of MD5 characters here which is the encrypted password.

You may or may not have had issues when upgrading to 1.6.7 but why to 1.6.7 and not to 1.6.8 the latest version?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Postby courtpl » 20. October 2008 21:04

I have verified all the files content, and i don't have any errors.

And it works fine with MS explorer, the problem is reproductible in all cases under Firefox ...
courtpl
 
Posts: 8
Joined: 18. October 2008 09:43


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 62 guests