cannot start apache after upgrade

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

cannot start apache after upgrade

Postby pippus » 16. October 2008 10:50

Hi,
I've upgraded from 1.66a to the latest xampp (1.6.8) with upgrade installer.
Upgrade installer process was without error.
Now when I want to start apache and mysql, only apache doesn't not start!
I mention that all ports are free, I use XP SP3
The error screenshot:
Image
Image

And the detailes are:
Image

How can I resolve this?
If I uninstall/reinstall xampp, is there possibility to loose something? (files and db)
pippus
 
Posts: 3
Joined: 16. October 2008 10:39

Postby pippus » 16. October 2008 13:12

ok, I resolved with uninstall and then install the package
pippus
 
Posts: 3
Joined: 16. October 2008 10:39

Postby rory » 19. October 2008 13:42

pippus i have had the same problem and got exactly the same error messages from XP service pak 2 but could not resolve it so restored 1.6.6a. When you say you uninstalled and then installed to solve it. Did you discard the upgrade and install the full programme? I cannot lose my webistes and data so not sure whehter this is an option
rory
 
Posts: 8
Joined: 27. March 2008 00:31

Postby pippus » 19. October 2008 18:05

Don't worry, you don't loose anything.
When uninstalling you may prompt to delete the mysql databases. You must choose NO. After that you will prompt to delete the htdocs directory. Again, you must choose NO.
Then you must install the full XAMPP package 1.6.8.
That's all. The files and databases will rest intact.
pippus
 
Posts: 3
Joined: 16. October 2008 10:39

Postby rory » 20. October 2008 16:52

Thanks will try this suggestion when i get some clear time withthe server.
rory
 
Posts: 8
Joined: 27. March 2008 00:31


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 54 guests