Include path in php.ini file won't change

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Include path in php.ini file won't change

Postby richo » 22. September 2008 09:40

I needed to change the include path in my php.ini file as every time I do a "require" in PHP it uses the include path, stopping my "requires" from working properly.

So I commented out the line in the .ini file and changed it too to make sure.

Then re-tried the php page i was working on and it still errored and the include path hadn't changed.

So i tried restarting my computer (so that apache restarted) and still the include path hadn't changed!

Has anyone else had this problem or found changes in the .ini file aren't taking effect???
richo
 
Posts: 7
Joined: 22. September 2008 09:36

Postby Wiedmann » 22. September 2008 09:53

or found changes in the .ini file aren't taking effect???

Maybe you are changing the wrong "php.ini"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby richo » 22. September 2008 10:21

I checked the path of the ini file doing a phpinfo() and it pointed the normal C:\xampp\apache\bin\php.ini
richo
 
Posts: 7
Joined: 22. September 2008 09:36

Postby Wiedmann » 22. September 2008 10:27

I checked the path of the ini file doing a phpinfo() and it pointed the normal C:\xampp\apache\bin\php.ini

And you have changed the include_path in this file? (You can verify this also with phpinfo)
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby richo » 22. September 2008 13:27

I changed it in the .ini file, saved it.

But when I check with the phpinfo(), it hasn't changed.
richo
 
Posts: 7
Joined: 22. September 2008 09:36

Postby Wiedmann » 22. September 2008 13:32

But when I check with the phpinfo(), it hasn't changed.

Then you are not changing the "php.ini" from phpinfo().

(Don't forgett to restart Apache after a change)
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby richo » 24. September 2008 09:03

I'm pretty sure I am! But it may be the restarting of apache aspect.

What's the best way to restart it?
richo
 
Posts: 7
Joined: 22. September 2008 09:36

Postby Wiedmann » 24. September 2008 10:02

What's the best way to restart it?

How did you start Apache?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby richo » 25. September 2008 09:00

It automatically starts.

I tried restarting my computer to get it to restart but didn't work.

Maybe it's just an anomaly.
richo
 
Posts: 7
Joined: 22. September 2008 09:36

Postby Wiedmann » 25. September 2008 10:30

It automatically starts.

I guess you have installed the Apache as service. You can restart each Windows service with e.g. the service control manager. Or just hit stop and start in the XAMPP control panel.

I tried restarting my computer to get it to restart but didn't work.

What did not work? (If you restart your PC, Apache also restart ;-) )
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby richo » 26. September 2008 09:02

Yeah, I tried stop/start in the xampp control panel thing and restarting computer. Neither worked, when it came up with the error the include path was exactly the same.

Don't know what i'm doing wrong, i give up!
richo
 
Posts: 7
Joined: 22. September 2008 09:36

Postby Wiedmann » 26. September 2008 09:07

Neither worked,

Please explain "Neither worked" more detailed...

Can't you verify the changed "include_path" with phpinfo()?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby richo » 26. September 2008 14:03

Yeah, but i mean my changes never take effect. I change the include_path in the .ini file, restart apache, check the include_path again and it hasn't changed.

Seriously i think i should give up, it's a lots cause!
richo
 
Posts: 7
Joined: 22. September 2008 09:36

Postby Wiedmann » 26. September 2008 14:14

I change the include_path in the .ini file, restart apache, check the include_path again and it hasn't changed.

Your OS?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 80 guests