PLEASE HELP ME FIXED PHP5TS.DLL

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

PLEASE HELP ME FIXED PHP5TS.DLL

Postby s3x » 22. September 2008 08:06

I'm install xampp 1.6.7 on windows 2003 server 32 bit, when i remote server i see httpd error.

The server report :

Reporting queued error: faulting application apache.exe, version 2.2.9.0, faulting module php5ts.dll, version 5.2.6.6, fault address 0x0000ad49.


Please help me fixed it !!!

Thanks so much
s3x
 
Posts: 1
Joined: 22. September 2008 08:02

Postby Raid » 09. November 2008 22:52

I registered on this forum JUST to reply to this problem SOMEWHERE.
The problem was when I enabled the 'Thread' extension in the PHP extensions.. Every other one I enabled worked fine. So you might want to tweak the extensions.
Raid
 
Posts: 1
Joined: 09. November 2008 22:50

Postby adynis » 24. November 2008 02:15

I have the same problem:
-> Windows Server 2008 - 32bit
-> XAMPP 1.6.8
At random times ... about 30 minutes after starting the mysql and apache services, I get one of the following error logs:

Faulting application apache.exe, version 2.2.9.0, time stamp 0x4853f994, faulting module php5ts.dll, version 5.2.6.6, time stamp 0x481b8f4b, exception code 0xc0000005, fault offset 0x000dfdca, process id 0x1714, application start time 0x01c94dbc88398203.

or:

Faulting application apache.exe, version 2.2.9.0, time stamp 0x4853f994, faulting module ntdll.dll, version 6.0.6001.18000, time stamp 0x4791a7a6, exception code 0xc0000005, fault offset 0x000659c3, process id 0x1428, application start time 0x01c94d80e8d328cf.

and in the error.log of the appache folder, appears in the same time:

[notice] Parent: child process exited with status 255 -- Restarting.
[notice] Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[notice] Server built: Jun 14 2008 19:02:12
[notice] Parent: Created child process 2592
[notice] Child 2592: Child process is running
[notice] Child 2592: Acquired the start mutex.
[notice] Child 2592: Starting 250 worker threads.
[notice] Child 2592: Starting thread to listen on port 443.
[notice] Child 2592: Starting thread to listen on port 80.


After this problem, if I try to access the apache Admin page or .. whatever other page .. it stays loading the page in the browsers remaining blank ; nothing works until I restart the apache service.

Where is the problem ? :(
adynis
 
Posts: 1
Joined: 24. November 2008 01:47

Postby Sharley » 24. November 2008 05:14

This issue with the dlls has been around for a very long time and there still seems to be no definitive fix for this bug...
http://bugs.php.net/bug.php?id=44645
(even though it refers to X64bit it has also been reproduced on X32bit systems and the reports are included in this bug report)

...or your issue as these 2 post suggests:
http://community.apachefriends.org/f/viewtopi ... 925#110925
http://community.apachefriends.org/f/viewtopi ... 983#112983

One of the suggested fixes was to add this line to the bottom of the httpd.conf file:
Win32DisableAcceptEx
Save the file and restart Apache and try again to see if your issue returns.

Adding the above line has often been know to fix some very curious issues with Apache and will not harm your XAMPP installation or your system if you add it.

If you do find a suitable fix for your issues would you please be so kind as to post back in this thread what fixed it for you so that other members finding and reading this thread may also benefit.
Thanks and good luck.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re:

Postby kanarie » 27. January 2009 10:45

Raid wrote:I registered on this forum JUST to reply to this problem SOMEWHERE.
The problem was when I enabled the 'Thread' extension in the PHP extensions.. Every other one I enabled worked fine. So you might want to tweak the extensions.


Hi how can i enable the 'Thread' extension in the PHP extensions?
kanarie
 
Posts: 1
Joined: 27. January 2009 10:41

Re: PLEASE HELP ME FIXED PHP5TS.DLL

Postby grrr667 » 15. January 2011 22:56

Hi all! Registered on this forum to help people searching for php5ts.dll xampp on Google. I had crashes of the httpd.exe with php5ts.dll module. My setup: XAMPP package 1.7.3 for Windows XP SP3 32bit. That package contains Apache 2.2.14 (IPv6 enabled) + OpenSSL 0.9.8l, MySQL 5.1.41 + PBXT engine, PHP 5.3.1

1. Tried disabling extensions in php.ini I did not need like the different database modules.
2. The original php.ini file uses extension=php_pdo_mysql_libmysql.dll - I commented that out and used extension=php_pdo_mysql_mysqlnd.dll instead.
3. I copied libmysql.dll from c:\xampp\php to c:\xampp\mysql\bin
grrr667
 
Posts: 1
Joined: 15. January 2011 22:45


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests