object not found. New installation

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

object not found. New installation

Postby flubs » 04. September 2008 08:02

i installed xampp 1.6.7 for windows, using winxppro sp3.
typed http://127.0.0.1/xampp/htdocs/index.html or .php and then

Obejct not found
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Error 404
127.0.0.1
09/04/08 08:47:12
Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6



[Thu Sep 04 08:19:29 2008] [notice] Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Thu Sep 04 08:19:29 2008] [notice] Server built: Jun 14 2008 19:02:12
[Thu Sep 04 08:19:29 2008] [notice] Parent: Created child process 2540
[Thu Sep 04 08:19:37 2008] [notice] Child 2540: Child process is running
[Thu Sep 04 08:19:37 2008] [notice] Child 2540: Acquired the start mutex.
[Thu Sep 04 08:19:37 2008] [notice] Child 2540: Starting 250 worker threads.
[Thu Sep 04 08:19:38 2008] [notice] Child 2540: Starting thread to listen on port 443.
[Thu Sep 04 08:19:38 2008] [notice] Child 2540: Starting thread to listen on port 80.
[Thu Sep 04 08:21:19 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/htdocs
[Thu Sep 04 08:21:32 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/htdocs
[Thu Sep 04 08:29:30 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/htdocs

cant figure out why it look for C:/xampp/htdocs/xampp/htdocs
when its to look for C:/xampp/htdocs

i have not edited any files
flubs
 
Posts: 2
Joined: 03. September 2008 20:03

Postby Wiedmann » 04. September 2008 09:46

typed http://127.0.0.1/xampp/htdocs/index.html
...
cant figure out why it look for C:/xampp/htdocs/xampp/htdocs

"http://127.0.0.1/" => "C:/xampp/htdocs"
"http://127.0.0.1/xampp/htdocs" => "C:/xampp/htdocs/xampp/htdocs"
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby flubs » 04. September 2008 09:59

thanks

:oops:
flubs
 
Posts: 2
Joined: 03. September 2008 20:03

Postby pendaws » 12. September 2008 15:17

I am having a similar problem.

I am trying to add a phpbb forum and when i go to [http://localhost/phpbb/install/install.php] I get this:

Code: Select all
Object not found!

The requested URL was not found on this server. The link on the referring page seems to be wrong or outdated. Please inform the author of that page about the error.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404
localhost
09/13/08 00:02:59
Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6


I would appreciate anyone being able to tell me what I have done wrong? please
pendaws
 
Posts: 8
Joined: 12. September 2008 15:05

Postby glitzi85 » 12. September 2008 17:26

You should either tell us where you installed the Board or post the error.log file from apache.

glitzi
User avatar
glitzi85
 
Posts: 1920
Joined: 05. March 2004 23:26
Location: Dahoim

Postby pendaws » 13. September 2008 05:10

i installed the board where the page I was using said to.

# Go to the Start menu -> Apache Friends -> XAMPP -> XAMPP httpdoc folder -> and create a new folder called phpbb where you will copy the uncompressed version of phpBB you downloaded.
# Finally, go to http://localhost/phpbb/install/install.php and follow the instructions.
# Enjoy using phpBB on your own computer. You can use it just like you would if it was installed on a "real" web server. Install MODs, styles, make tweaks, and more.
# When you are done with XAMPP, go back to the control panel and click Stop next to Apache and MySQL and then click the Exit button to remove XAMPP from memory.


I got the info I am suing from here http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
pendaws
 
Posts: 8
Joined: 12. September 2008 15:05

Postby pendaws » 13. September 2008 09:53

Here is a copy of the log file

Code: Select all
[Sat Sep 13 00:32:13 2008] [notice] Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Sat Sep 13 00:32:13 2008] [notice] Server built: Jun 14 2008 19:02:12
[Sat Sep 13 00:32:14 2008] [notice] Parent: Created child process 1672
[Sat Sep 13 00:32:16 2008] [notice] Child 1672: Child process is running
[Sat Sep 13 00:32:16 2008] [notice] Child 1672: Acquired the start mutex.
[Sat Sep 13 00:32:16 2008] [notice] Child 1672: Starting 250 worker threads.
[Sat Sep 13 00:32:16 2008] [notice] Child 1672: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Sep 13 00:32:16 2008] [notice] Child 1672: Starting thread to listen on port 80.
Adding password for user camgnet
[Sat Sep 13 00:47:09 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat, referer: http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
[Sat Sep 13 00:53:46 2008] [error] [client 127.0.0.1] user root not found: /xampp/phpbb/install/install.php
[Sat Sep 13 00:53:59 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/phpbb
[Sat Sep 13 00:54:05 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/phpbb
[Sat Sep 13 00:54:07 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/phpbb
[Sat Sep 13 00:54:11 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/phpbb
[Sat Sep 13 00:54:14 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/phpbb
[Sat Sep 13 00:55:55 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat, referer: http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
[Sat Sep 13 00:56:04 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat, referer: http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
[Sat Sep 13 00:56:15 2008] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp/phpbb
[Sat Sep 13 00:57:17 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat, referer: http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
[Sat Sep 13 01:08:23 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat
[Sat Sep 13 13:51:24 2008] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Sat Sep 13 13:51:31 2008] [notice] Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Sat Sep 13 13:51:31 2008] [notice] Server built: Jun 14 2008 19:02:12
[Sat Sep 13 13:51:31 2008] [notice] Parent: Created child process 572
[Sat Sep 13 13:51:33 2008] [notice] Child 572: Child process is running
[Sat Sep 13 13:51:33 2008] [notice] Child 572: Acquired the start mutex.
[Sat Sep 13 13:51:33 2008] [notice] Child 572: Starting 250 worker threads.
[Sat Sep 13 13:51:33 2008] [notice] Child 572: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Sep 13 13:51:33 2008] [notice] Child 572: Starting thread to listen on port 80.
[Sat Sep 13 14:05:38 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat, referer: http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
[Sat Sep 13 14:12:05 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat
[Sat Sep 13 14:12:11 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat, referer: http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
[Sat Sep 13 14:13:23 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat
[Sat Sep 13 14:39:54 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat, referer: http://www.phpbb.com/kb/article/installing-and-setting-up-your-own-web-server/
pendaws
 
Posts: 8
Joined: 12. September 2008 15:05

Postby Wiedmann » 13. September 2008 10:51

[Sat Sep 13 14:39:54 2008] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/xampp/htdocs/phpbb/install/install.php' not found or unable to stat,

There is no file "C:\xampp\htdocs\phpbb\install\install.php" on your HD and so the URI "http://localhost/phpbb/install/install.php" can't work.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby pendaws » 13. September 2008 12:55

I have found that the install.php is called install_install.php When I change the url to show that it shows no error but just sits there and the bottom of the browser says done :?:
pendaws
 
Posts: 8
Joined: 12. September 2008 15:05

Postby pendaws » 13. September 2008 13:08

Thanks all for the trouble you have gone to. I found thatthe file I should be accessing is the index.php :roll:

I have changed that and voila, it works :D
pendaws
 
Posts: 8
Joined: 12. September 2008 15:05


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests