xampplite installation localhost not found

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampplite installation localhost not found

Postby Code Numpty » 25. August 2008 17:50

I wanted xampplite so that I could install Wordpress on my Vista Home Premium laptop. I followed all the instructions and started Apache & MySQL. When I enter http://localhost in IE or Firefox I get 'cannot display page'.

I cannot find any answers to this anywhere.
I also do not have the uninstaller file so am stumped.
Grateful for any pointers.
My user name is not Code Numpty for nothing
Code Numpty
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 17:41
Location: Hereford, England

Postby glitzi85 » 25. August 2008 19:56

You executed the setup_xampp.bat?
How do you start Apache and MySQL?
Do you get any Error Messages?

You could try to look in the Apache Logfiles (xampp\apache\logs) for any errormessages, but i think there will be no messages if the servers are not starting up correct.

glitzi
User avatar
glitzi85
 
Posts: 1920
Joined: 05. March 2004 23:26
Location: Dahoim

Postby Code Numpty » 25. August 2008 21:45

glitzi85 wrote:You executed the setup_xampp.bat?

Yes
How do you start Apache and MySQL?

xampp-control.exe
Do you get any Error Messages?

Current Directory: C:\xampplite
Install Directory:
*** WARNING: Directory mismatch ***
Status check OK
Busy...
Apache started (Port 80)
Busy...
MySql started (Port 3306)

You could try to look in the Apache Logfiles (xampp\apache\logs) for any errormessages, but i think there will be no messages if the servers are not starting up correct.

glitzi


Error log

[Mon Aug 25 21:38:28 2008] [warn] pid file C:/xampplite/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Mon Aug 25 21:38:29 2008] [notice] Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Mon Aug 25 21:38:29 2008] [notice] Server built: Jun 14 2008 19:02:12
[Mon Aug 25 21:38:29 2008] [notice] Parent: Created child process 5904
[Mon Aug 25 21:38:31 2008] [notice] Child 5904: Child process is running
[Mon Aug 25 21:38:31 2008] [notice] Child 5904: Acquired the start mutex.
[Mon Aug 25 21:38:31 2008] [notice] Child 5904: Starting 250 worker threads.
[Mon Aug 25 21:38:31 2008] [notice] Child 5904: Starting thread to listen on port 443.
[Mon Aug 25 21:38:31 2008] [notice] Child 5904: Starting thread to listen on port 80.
[Mon Aug 25 21:39:54 2008] [notice] Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Mon Aug 25 21:39:54 2008] [notice] Server built: Jun 14 2008 19:02:12
[Mon Aug 25 21:39:54 2008] [notice] Parent: Created child process 4752
[Mon Aug 25 21:39:57 2008] [notice] Child 4752: Child process is running
[Mon Aug 25 21:39:57 2008] [notice] Child 4752: Acquired the start mutex.
[Mon Aug 25 21:39:57 2008] [notice] Child 4752: Starting 250 worker threads.
[Mon Aug 25 21:39:57 2008] [notice] Child 4752: Starting thread to listen on port 443.
[Mon Aug 25 21:39:57 2008] [notice] Child 4752: Starting thread to listen on port 80.


I confess to really screwing this up now as I couldn't uninstall I've tried to overwrite the original installation.
My user name is not Code Numpty for nothing
Code Numpty
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 17:41
Location: Hereford, England

Postby glitzi85 » 25. August 2008 21:50

OK, when you screwed up the installation then stop Apache and MySQL if running, uninstall the service if done and delete the xampp folder. Then install again from beginning. Then we have a basis to talk about.

Do you have any firewalls running? That would explain a lot.

glitzi
User avatar
glitzi85
 
Posts: 1920
Joined: 05. March 2004 23:26
Location: Dahoim

Postby Code Numpty » 25. August 2008 21:55

glitzi85 wrote:OK, when you screwed up the installation then stop Apache and MySQL if running, uninstall the service if done and delete the xampp folder. Then install again from beginning. Then we have a basis to talk about.

Do you have any firewalls running? That would explain a lot.

glitzi


Sorry Glitzi but I don't have the uninstall.exe. It's just not there.

Standards Windows firewall - Apache HTTP server is checked as an exception.
My user name is not Code Numpty for nothing
Code Numpty
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 17:41
Location: Hereford, England

Postby glitzi85 » 25. August 2008 22:36

Did i say anything about uninstall.exe? I just said uninstall the services (untick the checkboxes in the control panel if activated).
xampplite is not equipped with an uninstall program as it is not installed. You just have to delete the folder. But if you do this with installed services, you have a problem.

glitzi
User avatar
glitzi85
 
Posts: 1920
Joined: 05. March 2004 23:26
Location: Dahoim

Postby Code Numpty » 26. August 2008 07:41

Sorry Glitzi I misunderstood you (and packed up for the night).

Have rebooted this morning, checked no services are running. To delete all files I had to stop xampplite as a process in the task manager too. Started install again from scratch. I followed the instructions from here

http://www.jdavidmacor.com/2007/07/24/how-to-install-wordpress-locally/

I got the directory mismatch warning again.

Try http://localhost/xampp/splash.php 'Cannot display web page'.

Windows Firewall exceptions enables for Apache HTTP server & mysqld. If I turn the firewall off, no difference.

Apache error log

[Tue Aug 26 07:33:28 2008] [notice] Apache/2.2.9 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h mod_autoindex_color PHP/5.2.6 configured -- resuming normal operations
[Tue Aug 26 07:33:28 2008] [notice] Server built: Jun 14 2008 19:02:12
[Tue Aug 26 07:33:28 2008] [notice] Parent: Created child process 4848
[Tue Aug 26 07:33:30 2008] [notice] Child 4848: Child process is running
[Tue Aug 26 07:33:30 2008] [notice] Child 4848: Acquired the start mutex.
[Tue Aug 26 07:33:30 2008] [notice] Child 4848: Starting 250 worker threads.
[Tue Aug 26 07:33:30 2008] [notice] Child 4848: Starting thread to listen on port 80.
[Tue Aug 26 07:33:30 2008] [notice] Child 4848: Starting thread to listen on port 443.


I am going round in circles here and appreciate any help, thanks.
My user name is not Code Numpty for nothing
Code Numpty
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 17:41
Location: Hereford, England


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: DarthSidus and 53 guests