How to set cron-jobs

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

How to set cron-jobs

Postby Moozzie » 25. August 2008 10:00

Hello,

I installed xampp today and i want to use cron-jobs. Is it possible? And how? I couldnot find anything about cron-jobs on the apachefriends.org site..

Thanks a lot
Moozzie
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 09:54

Postby Wiedmann » 25. August 2008 11:55

A cron-job is a function of your (*nix) operating system.
--> on Windows this is called "Scheduled Tasks".
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Moozzie » 25. August 2008 12:05

Yea thanks, figgured that out.
But that brings me to another problem.

I created a .dat file with this content:
C:\xampp\php\php.exe C:\xampp\htdocs\project\public\write.php

And but if i run it (or the task does it)
It show this message:
Image

Translation:
CLI does not work anymore,
There is a problem found and thats why the program is not working.
The program deside to close and you will get a message when its available

Worst error message ever,
Am i doing it wrong with the .bat file?
Moozzie
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 09:54

Postby Wiedmann » 25. August 2008 12:49

Can you run a normal:
"C:\xampp\php\php.exe -i"
from the command prompt (cmd.exe)?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Moozzie » 25. August 2008 12:59

Oke i did that and i saw a whole list of settings. And at the bottom there was a php license message. After that, i gained the same error..

Extra info:
I can call the script via my browser so php is running.

Edit:
Btw, might be important to know. The script runned becease it append the date in the file (thats what the php script is doing)

So:
* it runs what it must run
* But it gives an error (see my reply above)
Moozzie
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 09:54

Postby Wiedmann » 25. August 2008 14:11

After that, i gained the same error..

Is this one working without an error?
"C:\xampp\php\php.exe -n -i"
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Moozzie » 25. August 2008 14:15

Yea its working. But its really unfair becease i reinstalled it again and now everythings seems to work. Even the .bat file.
So we wont know if "C:\xampp\php\php.exe -n -i" should have solved the problem if i didnot reinstall it agian ^^

We also wont know what was wrong but the importants for me is that its running like it should.

Thanks a lot for all your time and help on this problem.
Moozzie
 
Posts: 4
Joined: 25. August 2008 09:54


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 69 guests