getting 'Zend Optimizer not installed' message but it is!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

getting 'Zend Optimizer not installed' message but it is!

Postby janowicz » 08. July 2008 12:41

Hi all

I am installing a php cms locally using xampp v1.6.6a - the latest version.

I'm running the cms installer in the browser and am getting a 'Zend Optimizer not installed' message, but according to localhost phpinfo() Zend is installed.

Here's what phpinfo() says:

Zend Optimizer
Optimization Pass 1 enabled
Optimization Pass 2 enabled
Optimization Pass 3 enabled
Optimization Pass 4 enabled
Optimization Pass 9 disabled
Zend Loader disabled
License Path no value
Obfuscation level 0

**********************

I have downloaded the latest Zend Optimizer versions 3.3.0a and 3.3.3. Should I install this or would it completely mess up the XAMPP settings?

Thanks in advance
janowicz
 
Posts: 8
Joined: 08. July 2008 12:33

Postby Wiedmann » 08. July 2008 12:48

You must enable the Zend Loader in "php.ini".
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby janowicz » 08. July 2008 13:20

To the best of my knowledge I've enabled the zend loader with the following:
zend.ze1_compatibility_mode = On

Have rebooted after setting this but am getting exactly the same result as before.
janowicz
 
Posts: 8
Joined: 08. July 2008 12:33

Postby Milligan » 08. July 2008 14:32

Last edited by Milligan on 17. July 2008 04:39, edited 1 time in total.
Milligan
 
Posts: 136
Joined: 03. March 2008 06:23

Postby janowicz » 08. July 2008 14:51

okay, thanks very much for that.
i appear to have solved the zend connundrum ... however, now i've been hit with a Curl error:

Fatal error: Call to undefined function: curl_version() in C:\XamppServer\xampp\htdocs\tradingeyeTest\installs\index.php on line 145

So, i guess i'll go and have a trawl for curl info as i can't find any reference to curl in my phpinfo() file.

Thanks
janowicz
 
Posts: 8
Joined: 08. July 2008 12:33

Postby Milligan » 08. July 2008 14:56

Last edited by Milligan on 17. July 2008 04:38, edited 1 time in total.
Milligan
 
Posts: 136
Joined: 03. March 2008 06:23

Postby janowicz » 08. July 2008 15:51

Fixed - Thanks a million!!!
janowicz
 
Posts: 8
Joined: 08. July 2008 12:33


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests