phpMyAdmin no longer working

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

phpMyAdmin no longer working

Postby ryonker » 14. May 2008 00:50

Hi everyone, I had phpMyAdmin working for some time and then I did the latest upgrade. I now am getting a #1045 error. Here is the error:

#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

I also cannot make a connection through dreamweaver. Any help and advise would be great. I am pretty new to this so please be patient with me.

Thanks,
Robert
User avatar
ryonker
 
Posts: 19
Joined: 07. December 2007 19:45
Location: California

Postby ifokkema » 14. May 2008 12:07

Did you change the MySQL root password previously?
ifokkema
 
Posts: 56
Joined: 08. May 2008 13:05
Location: Leiden, Netherlands

Postby ryonker » 14. May 2008 17:18

I have not change anything from the time that it was working. This is what is so confusing to me.
User avatar
ryonker
 
Posts: 19
Joined: 07. December 2007 19:45
Location: California

Postby ifokkema » 14. May 2008 18:12

And assuming that you never have set a password for the root user... there's a resetroot.bat file in c:\xampp\mysql\. Try that one. It should reset the root password back to nothing.
ifokkema
 
Posts: 56
Joined: 08. May 2008 13:05
Location: Leiden, Netherlands

Postby ryonker » 14. May 2008 18:16

I ran the file and I am still getting the same error.
User avatar
ryonker
 
Posts: 19
Joined: 07. December 2007 19:45
Location: California

Postby ifokkema » 14. May 2008 18:25

Please verify that this file actually removes the password
(does it contain:)
blablabla 'localhost','root', '', blablabla (the empty set of '' matter)

Then manually run the mysql.exe client:

C:\xampp\mysql\bin\mysql.exe -u root

Do you get in that way? If not, you're probably not running the xampp mysql database...
ifokkema
 
Posts: 56
Joined: 08. May 2008 13:05
Location: Leiden, Netherlands

Postby ryonker » 14. May 2008 18:38

Here is the full message that I am getting:

[ERROR] Error message file 'C:\xampp mysql\share\english\errmsg.sys had only 472 error messages, but it should contain at least 475 error messages. Check that the above file is the right version for this program! 080514 10:34:00 [ERROR] Aborting

Passwords for user "root" and "pma" were deleted.


Does this give you any more information?
User avatar
ryonker
 
Posts: 19
Joined: 07. December 2007 19:45
Location: California

Postby ifokkema » 14. May 2008 18:50

Well, there's something definitely wrong with your mysql installation. Are you sure your upgrade completed? Maybe a fresh xampp install wouldn't be a bad idea...
ifokkema
 
Posts: 56
Joined: 08. May 2008 13:05
Location: Leiden, Netherlands

Postby ryonker » 14. May 2008 18:57

I will try that now and let you know as soon as it completes.
User avatar
ryonker
 
Posts: 19
Joined: 07. December 2007 19:45
Location: California

Postby ryonker » 15. May 2008 00:06

Success, I finally got it work. After uninstalling and reinstalling 3 times I finally had to clear 4 leftover registry entries that I guess were causing the problem. After I did that I reinstalled and everything works again. Thanks for your help.
User avatar
ryonker
 
Posts: 19
Joined: 07. December 2007 19:45
Location: California

Postby ifokkema » 15. May 2008 08:27

Cool! 8)
ifokkema
 
Posts: 56
Joined: 08. May 2008 13:05
Location: Leiden, Netherlands


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests