MySQL Troubles

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

MySQL Troubles

Postby TheMan177 » 18. February 2008 11:04

Hello,

I'm currently running Xampp 1.6.6 on Windows XP SP2, and having some trouble with SQL. I can get Apache to start fine but whenever I run MySQL the service is enabled for a few seconds then closes again. All required ports are open and I've tried removing any sticking services (from here).
So, now im stuck basically. Help is appreciated.
TheMan177
 
Posts: 3
Joined: 18. February 2008 10:47

Postby Wiedmann » 18. February 2008 11:26

Can you start MySQL with the batchfile "mysql_start.bat"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby TheMan177 » 18. February 2008 12:55

Yes, that works fine. :)

EDIT: So this is the standalone client, correct? (Sorry it's early here.) Does this give any ideas why the normal method isn't working?
TheMan177
 
Posts: 3
Joined: 18. February 2008 10:47

Postby Wiedmann » 18. February 2008 13:29

Does this give any ideas why the normal method isn't working?

There is something wrong with your service registation (You have made an XAMPP upgrade, or have had on older MySQL server?).

You can delete your old service with "sc delete MySQL" and register it new with "mysql_installservice.bat".
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby TheMan177 » 18. February 2008 13:47

Alright, that's fixed it, everything seems to be stable now.

Thank you for your help. :D
TheMan177
 
Posts: 3
Joined: 18. February 2008 10:47


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 44 guests