Apache crashes when uploading recordset in Dreamweaver

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache crashes when uploading recordset in Dreamweaver

Postby Lauren » 16. November 2007 04:10

Banging my head against the walls for 2 days now :x

I use Dreamweaver 8.0 and each time I tried to upload a recordset from the server, Apache crashes (platform W. XP SP2)
Worked for a couple of day and I am ALWAYS being able to retrieve the recordset in test mode, however when in live, the upload in the web page cause the server to go down.

I have changed Apache settings to version 4.0; no luck.
I have created a brand new recordset on a brand new page with a brand new connection; no luck.
Dreamweaver support seems to be aware of the problem but are clueless (it seems to be an Apache problem).

Can someone please have mercy?

Lauren
Lauren
 
Posts: 3
Joined: 16. November 2007 03:55
Location: usa

Postby Izzy » 16. November 2007 04:16

What version of XAMPP are you using?

What does the Apache error.log say about it?

What does your Windows Event Viewer say about it?

Any other error messages at all?

Any php errors?

In your MySQL Connection window in DW what have you entered in all the fields?

How does this compare with the database and user you set up in phpMyAdmin

You can paste any details here or if you feel you need more privacy then you can PM me with the info I require to try and replicate your issues.

Did you try and use Any Host (%) instead of just localhost for your database user?

What database Privileges have you set for this database user?

Because the test connection seems to work for you but the live connections fails, is your php code correct that you are using? - paste the code here so a php guru can check it out for possible errors.

In the xampp\apache\bin\php.ini file:-

Is php "Safe Mode" set to on?
Try Off

Is the mysqli extension uncommented
;extension=php_mysqli.dll
Should be
extension=php_mysqli.dll

There is talk on the net that some of the php extensions that connect php to MySQL are a little buggy and one fix I found for it is located here:
http://www.phpbuilder.com/board/showthr ... t=10341151
http://dev.mysql.com/downloads/connector/php/

If you decide to try this fix then make a backup of the xampp\php\ext directory so you can revert if necessary - the download apparently contains the latest extensions that relate to MySQL and are supposed to be more up to date than those from the php's web site.

By now I guess you will be prepared to try just about anything to keep your head from banging against the wall - ouch! :D


===========================================
1. The new DeskTopXampp Launch Control for XAMPP / XAMPPlite
Posted by Ridgewood available from Ridgewood'sDTX web site

2. Build Rich AJAX Applications - Faster
TIBCO General Interface Pro Edition but FREE and Open Source
Fully working with NO donations required to get a user/password
===========================================
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Postby Lauren » 17. November 2007 23:58

Izzy, thanks for getting back to me, but I am still banging head; and you are right it's really hurting. Ok; here is the all "chabag":

XAMPP vesion 1.6.4


Apache error log doesn'say much; see below from before the crash and just after resuming operation.


[Sat Nov 17 17:09:09 2007] [notice] Parent: child process exited with status 3221225477 -- Restarting.
[Sat Nov 17 17:09:12 2007] [notice] Apache/2.2.6 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.6 OpenSSL/0.9.8e mod_autoindex_color PHP/5.2.4 configured -- resuming normal operations
[Sat Nov 17 17:09:12 2007] [notice] Server built: Sep 21 2007 00:29:38
[Sat Nov 17 17:09:12 2007] [notice] Parent: Created child process 3052
[Sat Nov 17 17:09:14 2007] [notice] Child 3052: Child process is running
[Sat Nov 17 17:09:14 2007] [notice] Child 3052: Acquired the start mutex.
[Sat Nov 17 17:09:14 2007] [notice] Child 3052: Starting 250 worker threads.
[Sat Nov 17 17:09:14 2007] [notice] Child 3052: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Nov 17 17:09:14 2007] [notice] Child 3052: Starting thread to listen on port 80.
[Sat Nov 17 17:10:10 2007] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Sat Nov 17 17:10:11 2007] [notice] Apache/2.2.6 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.6 OpenSSL/0.9.8e mod_autoindex_color PHP/5.2.4 configured -- resuming normal operations
[Sat Nov 17 17:10:11 2007] [notice] Server built: Sep 21 2007 00:29:38
[Sat Nov 17 17:10:11 2007] [notice] Parent: Created child process 5996
[Sat Nov 17 17:10:13 2007] [notice] Child 5996: Child process is running
[Sat Nov 17 17:10:13 2007] [notice] Child 5996: Acquired the start mutex.
[Sat Nov 17 17:10:13 2007] [notice] Child 5996: Starting 250 worker threads.
[Sat Nov 17 17:10:13 2007] [notice] Child 5996: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Nov 17 17:10:13 2007] [notice] Child 5996: Starting thread to listen on port 80.

Windows viewer says:

Faulting application apache.exe, version 2.2.6.0, faulting module php5ts.dll, version 5.2.4.4, fault address 0x00095bbc.



No other error message and no PHP error message

In MySql connection fields are

Connection name : conmail
MySql server: localhost
User name: root
Pw: XXXXX
Database: boattest

I used the user root to make sure that I will not have any problem access right but it doesn't change anything

No I didn't try to use another host but when I create a new php page from scratch it will work for a while up until a include a URL link for the parameter of the recordset such as http//xxxxxxxxxxxxxxxphp?id=1

Database privilege for the user are wide open kind of "grant all on * to..


See below for php code

<?php virtual('/boatmailserver/Connections/conboatmail.php'); ?>
<?php
if (!function_exists("GetSQLValueString")) {
function GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "")
{
$theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue;
$theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue);

switch ($theType) {
case "text":
$theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
break;
case "long":
case "int":
$theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL";
break;
case "double":
$theValue = ($theValue != "") ? "'" . doubleval($theValue) . "'" : "NULL";
break;
case "date":
$theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
break;
case "defined":
$theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue;
break;
}
return $theValue;
}
}

mysql_select_db($database_conboatmail, $conboatmail);
$query_rscat = "SELECT prod_Cat FROM product WHERE prod_ID = 10";
$rscat = mysql_query($query_rscat, $conboatmail) or die(mysql_error());
$row_rscat = mysql_fetch_assoc($rscat);
$totalRows_rscat = mysql_num_rows($rscat);
?>
<table width="640" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<th scope="col"><?php echo $row_rscat['prod_Cat']; ?></th>
<th scope="col">&nbsp;</th>
</tr>
</table>
<?php
mysql_free_result($rscat);
?>

Php is not running in "safe mode"

extension=php_mysqli.dll uncommented

tried your fixes no luck

Any idea will certainly help me keep my head untouched

:D
Lauren
 
Posts: 3
Joined: 16. November 2007 03:55
Location: usa

Postby Izzy » 18. November 2007 05:02

Thanks Lauren for a very detailed reply.

Unfortunately, from the info you provided, I am unable to locate an obvious or definitive solution - there seems to be many suggested solution and some work for some but not for others - visit the search link below.

I have just spent several hours combing the forums and NNTP computer groups for any clues for a fix but there was no definitive solution - I started to get a headache too. :)

But if it's any consolation and just so you don't feel alone or the only one with a headache because of this issue, please take a look at this Google Search for faulting module php5ts.dll - seems to be a common bug that has reared it's ugly head from way back and is not peculiar to any particular Apache/php version.

The crash would appear to occur when the php5ts.dll unloads, for what ever reason, but then fails to reload in time to prevent a crash - this from a php guru at php bugs way back in 2004
helly@php.net wrote:The short answer is don't use persistent connection in CLI.

The long answer: It matters because the persistent connection layer gets
initialized. Maybe there is a problem in reusing or storing the
persistent connection. So most probably this is no direct CLI problem.

I know you have tried the down grade approach to php4 but have you tried uninstalling completely your current version of XAMPP and installing again with an older version from the XAMPP Archive

Also you may like to post a bug report to the XAMPP Developers to make them aware of your issue:
http://bugs.xampp.org/my_view_page.php

My apologies once again for not having the headache pill you so disparately need. :D



===========================================
1. The new DeskTopXampp Launch Control for XAMPP / XAMPPlite
Posted by Ridgewood available from Ridgewood'sDTX web site

2. Build Rich AJAX Applications - Faster
TIBCO General Interface Pro Edition but FREE and Open Source
Fully working with NO donations required to get a user/password
===========================================
Last edited by Izzy on 12. February 2009 21:17, edited 1 time in total.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Postby Lauren » 18. November 2007 15:56

Izzy thanks for your reply and if I am the reason of your newly acquired headache please accept my apologies.

I pretty much came to the same conclusion than you since I searched the net for the faulting module php5ts.dll. There is not clear answer to the problem.

I will try your suggestion to use an older XAMPP version from the archive. Do you have any suggestion as far as what version to use?

Thanks again for your help. :P
Lauren
 
Posts: 3
Joined: 16. November 2007 03:55
Location: usa


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 55 guests