Seriously strange XAMPP behaviour

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Seriously strange XAMPP behaviour

Postby Wahooney » 30. October 2007 14:18

I've been a long time user of the separate PHP, MySQL and Apache apps. I updated everything recently (PHP 5.2.3, Apache 2.2.6, MySQL 4.1) but I couldn't get it to work.

I found XAMPP and I thought that it would be the end of my problems, unfortunately I get the exact same errors with XAMPP as I had installing manually.

I install XAMPP and everything seems to be in order, services are up and running, no installation errors, etc. But when I start to navigave my localhost things go weird.

My errors are as follows:
    * When navigating to http://localhost/ Firefox (and IE7) tries to download index.php instead of loading it like an html page.
    * When navigating to http://localhost/xampp I get a pop-up informing me that "Apache HTTP Server has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."


Below is my error.log file, there are many errors but I don't know how to resolve them.

Thanks for your help guys.

[Tue Oct 30 15:15:24 2007] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_TEXT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_CDATA_SECTION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_REF_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_PI_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_COMMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_TYPE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_FRAG_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NOTATION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_HTML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DTD_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NAMESPACE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_LOCAL_NAMESPACE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_CDATA already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ID already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREF already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREFS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENTITY already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKEN already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKENS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENUMERATION already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NOTATION already defined in Unknown on line 0
[Tue Oct 30 15:15:27 2007] [notice] Apache/2.2.6 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.6 OpenSSL/0.9.8e mod_autoindex_color PHP/5.2.4 configured -- resuming normal operations
[Tue Oct 30 15:15:27 2007] [notice] Server built: Sep 21 2007 00:29:38
[Tue Oct 30 15:15:27 2007] [notice] Parent: Created child process 5136
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_TEXT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_CDATA_SECTION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_REF_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_PI_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_COMMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_TYPE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_FRAG_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NOTATION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_HTML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DTD_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NAMESPACE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_LOCAL_NAMESPACE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_CDATA already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ID already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREF already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREFS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENTITY already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKEN already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKENS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENUMERATION already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NOTATION already defined in Unknown on line 0
[Tue Oct 30 15:15:30 2007] [notice] Child 5136: Child process is running
[Tue Oct 30 15:15:30 2007] [notice] Child 5136: Acquired the start mutex.
[Tue Oct 30 15:15:30 2007] [notice] Child 5136: Starting 250 worker threads.
[Tue Oct 30 15:15:30 2007] [notice] Child 5136: Starting thread to listen on port 443.
[Tue Oct 30 15:15:30 2007] [notice] Child 5136: Starting thread to listen on port 80.
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05

Postby Wiedmann » 30. October 2007 14:34

PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_NODE already defined in Unknown on line 0

You have changed something in "php.ini"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wahooney » 30. October 2007 15:36

No, it's a clean, unmodified install.

I did however remember that with my previous installation of php I had to copy php.ini into my windows folder. I removed it and it doesn't seem to work.

Here is my log file after removing php.ini from c:\Windows:
[Tue Oct 30 16:29:41 2007] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Tue Oct 30 16:29:41 2007] [notice] Child 5248: Exit event signaled. Child process is ending.
[Tue Oct 30 16:29:42 2007] [notice] Child 5248: Released the start mutex
[Tue Oct 30 16:29:43 2007] [notice] Child 5248: Waiting for 250 worker threads to exit.
[Tue Oct 30 16:29:43 2007] [notice] Child 5248: All worker threads have exited.
Cannot find module (IP-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (IF-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (TCP-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (UDP-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMPv2-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMPv2-SMI): At line 0 in (none)
Cannot find module (UCD-SNMP-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (UCD-DEMO-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMP-TARGET-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMP-VIEW-BASED-ACM-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMP-COMMUNITY-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (UCD-DLMOD-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMP-FRAMEWORK-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMP-MPD-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMP-USER-BASED-SM-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMP-NOTIFICATION-MIB): At line 0 in (none)
Cannot find module (SNMPv2-TM): At line 0 in (none)
[Tue Oct 30 16:30:11 2007] [notice] Parent: Forcing termination of child process 648
Error in my_thread_global_end(): 1 threads didn't exit
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_TEXT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_CDATA_SECTION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_REF_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_PI_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_COMMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_TYPE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_FRAG_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NOTATION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_HTML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DTD_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NAMESPACE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_LOCAL_NAMESPACE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_CDATA already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ID already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREF already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREFS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENTITY already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKEN already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKENS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENUMERATION already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NOTATION already defined in Unknown on line 0
[Tue Oct 30 16:31:32 2007] [notice] Apache/2.2.6 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.6 OpenSSL/0.9.8e mod_autoindex_color PHP/5.2.4 configured -- resuming normal operations
[Tue Oct 30 16:31:32 2007] [notice] Server built: Sep 21 2007 00:29:38
[Tue Oct 30 16:31:32 2007] [notice] Parent: Created child process 1488
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_TEXT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_CDATA_SECTION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_REF_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_PI_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_COMMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_TYPE_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DOCUMENT_FRAG_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NOTATION_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_HTML_DOCUMENT_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_DTD_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ELEMENT_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ENTITY_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_NAMESPACE_DECL_NODE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_LOCAL_NAMESPACE already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_CDATA already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ID already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREF already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_IDREFS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENTITY already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKEN already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NMTOKENS already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_ENUMERATION already defined in Unknown on line 0
PHP Notice: Constant XML_ATTRIBUTE_NOTATION already defined in Unknown on line 0
[Tue Oct 30 16:31:34 2007] [notice] Child 1488: Child process is running
[Tue Oct 30 16:31:34 2007] [notice] Child 1488: Acquired the start mutex.
[Tue Oct 30 16:31:34 2007] [notice] Child 1488: Starting 250 worker threads.
[Tue Oct 30 16:31:34 2007] [notice] Child 1488: Starting thread to listen on port 443.
[Tue Oct 30 16:31:34 2007] [notice] Child 1488: Starting thread to listen on port 80.
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05

Postby Wiedmann » 30. October 2007 16:15

No, it's a clean, unmodified install.

Then this PHP is not using the "php.ini" from XAMPP.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wahooney » 30. October 2007 16:17

How can I ensure that it does?
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05

Postby Wiedmann » 30. October 2007 16:19

How can I ensure that it does?

First look in "phpinfo()" which "php.ini" is used...
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wahooney » 30. October 2007 16:44

Ooooookay!

I have completely removed every other installed/unzipped version of PHP and navigating to //localhost/xampp seems to be working now.

I still have the problem where, when navigating to //localhost/ the browser tries to download index.php instead of displaying it.

Any ideas there?
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05

Postby Wiedmann » 30. October 2007 16:52

Any ideas there?

Wiedmann wrote:
Wahooney wrote:
Wiedmann wrote:Then this PHP is not using the "php.ini" from XAMPP.

How can I ensure that it does?

First look in "phpinfo()" which "php.ini" is used...

:?:
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wahooney » 30. October 2007 18:35

C:\xampp\apache\bin\php.ini :wink:
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05

Postby Wiedmann » 30. October 2007 19:29

I have completely removed every other installed/unzipped version of PHP

After doing this, you have errors in the log during the server start?

That's the opposite:
and navigating to //localhost/xamppseems to be working now.

navigating to //localhost/ the browser tries to download index.php instead of displaying it.

It can only be "it works" or "tries to download". Not both.

BTW:
You are using "http://localhost/xampp" not "//localhost/xampp", right?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wahooney » 30. October 2007 20:07

Since removing PHP my error.log has been error free.

When I navigate to http://localhost/xampp, I get no errors and everything works fine but when I navigate to http://localhost/ the browser wants to download index.php.

It tells me the file I want to open is a:application/x-httpd-php
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05

Postby Wiedmann » 30. October 2007 20:10

You have cleared your browser cache?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wahooney » 30. October 2007 20:14

Perfect! That never occurred to me :oops:

I go to http://localhost. and it redirects me to http://localhost/xampp, I take it that's correct?

Thanks a million, Wiedmann!
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05

Postby Wiedmann » 30. October 2007 20:20

I go to http://localhost. and it redirects me to http://localhost/xampp, I take it that's correct?

With the original "index.php" from XAMPP, yes. (There is a redirect in this script)
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wahooney » 30. October 2007 20:26

Sweet :D

Now I set up my old server again.

Thanks Wiedmann, you've been very helpful :D
Wahooney
 
Posts: 8
Joined: 30. October 2007 14:05


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests