LDAP problem - HELP!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

LDAP problem - HELP!

Postby rullbandspelare » 13. September 2007 08:50

Hi!
I have this problem to get authentication to work with LDAP via .htaccess in a /ldap folder on the server.
It is unencrypted anonymous bind.
I can browse the LDAP with an external browser like "Softerra LDAP Browser 2.6" without any problems.
Please help me to understand what:
"auth_ldap authenticate: user user001 authentication failed; URI /ldap [ldap_search_ext_s() for user failed][\xc5tg\xe4rdsfel]"
means. ([\xc5tg\xe4rdsfel]="åtgärdsfel" almost equals "execution error"
There is a uid=user001 in the LDAP tree and i am supplying the correct password.

This is my .htaccess:
AuthName "Password required"
AuthType Basic
AuthBasicAuthoritative on
AuthBasicProvider ldap
AUthldapURL ldap://kat.lul.se/O=KAT,c=se?uid
authldapgroupattributeisDN off
require valid-user

And this is the error.log:
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(870): [5900] auth_ldap url parse: `ldap://kat.lul.se/O=KAT,c=se?uid'
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(879): [5900] auth_ldap url parse: Host: kat.lul.se
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(881): [5900] auth_ldap url parse: Port: 389
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(883): [5900] auth_ldap url parse: DN: O=KAT,c=se
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(885): [5900] auth_ldap url parse: attrib: uid
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(887): [5900] auth_ldap url parse: scope: base
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(892): [5900] auth_ldap url parse: filter: (null)
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(972): LDAP: auth_ldap not using SSL connections
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [debug] mod_authnz_ldap.c(376): [client 10.105.10.31] [5900] auth_ldap authenticate: using URL ldap://kat.lul.se/O=KAT,c=se?uid
[Wed Sep 12 18:00:25 2007] [warn] [client 10.105.10.31] [5900] auth_ldap authenticate: user user001 authentication failed; URI /ldap [ldap_search_ext_s() for user failed][\xc5tg\xe4rdsfel]
rullbandspelare
 
Posts: 1
Joined: 13. September 2007 08:18

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 54 guests