SMTP via local subnet

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

SMTP via local subnet

Postby Kapinski » 13. August 2007 13:45

Hello forum!

I am running xampp on w2k server in a local net. Let's say, the IP address is 10.0.0.90. There is no smtp server running on this machine. A second w2k server is running in the same subnet as active directory controller. This server is also the home of my mail server (w/ smtp).

Now my question: Is this a valid entry in php.ini:

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.10.0.0.100 <-- This is the entry with the mail servers IP
smtp_port = 25

Thank you for every input and regards to all!
Kapinski
 
Posts: 12
Joined: 16. March 2004 23:35
Location: Münsterland

Postby Wiedmann » 13. August 2007 19:07

SMTP = smtp.10.0.0.100 <-- This is the entry with the mail servers IP

That's not an IP. You mean "10.0.0.100"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Kapinski » 13. August 2007 20:54

Yes, the IP address is 10.0.0.100 and it should work this way.

But it didn't.

I couldn't locate any error msg on the server with the xampp hosted. In the phpinfo() report the values for sendmail_from and sendmail_path where set to 'no value'. (Wasn't there two php.ini versions, one for each php4 and php5?)

Anyway, to finish this issue fast I am thinking about to use a local smtp server like freesmtp or so just to get this local server running.

I have nbo idea :(
Kapinski
 
Posts: 12
Joined: 16. March 2004 23:35
Location: Münsterland

Postby Wiedmann » 13. August 2007 21:00

and it should work this way.

Just to clearify. With "this way" you mean:
SMTP = 10.0.0.100

I couldn't locate any error msg on the server with the xampp hosted.

- Your testscript is?
- And more important: What can youread in the logs from your SMTP server?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Problem solved..

Postby Kapinski » 14. August 2007 01:04

!!! My goodess !!!

First: You're right. Of course it should be: SMTP = 10.0.0.100

Second: It work. But.. :shock:

I did try this before in all variations - but w/o success! The problem was, I tried this in ..\xampp\php\php.ini :evil:

But the trick is, I need set this param in ..\xampp\sendmail\sendmail.ini :P

Tanks & good luck to all!
Kapinski
 
Posts: 12
Joined: 16. March 2004 23:35
Location: Münsterland


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests