Trouble connecting to apache: Connects w/ IP, but not name

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Postby Wiedmann » 21. March 2007 00:15

Wiedmann wrote:Both tests or test1 or test2?

:?:

ping 1 ran four times in just a few seconds.
ping 2 to database returned 12.215.23.4

You have a copy 'n paste from the shell (complete output)?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:18

I don't believe we have 12.215.23.4 on our peer to peer network.
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:18

All tests are from pc 2.
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:20

You have a copy 'n paste from the shell (complete output)?


I can't copy and paste the output from dos command.
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:21

How else to get to shell?
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:23

When I put in database, it's pinging database.OurISP.com
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby Wiedmann » 21. March 2007 00:23

I can't copy and paste the output from dos command.

Why can't you do that?

All tests are from pc 2.

lostndazed wrote:http://127.0.0.1/index.html
Says It Works.

Then XAMPP is installed at pc2 and not pc1...
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:28

I CAN access it from another machine IF I use the IP address.
Example not using actual IP number: http://127.0.0.01/


another machine PC2
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:29

windows PC command.com opens a DOS window. the output is DOS. It has never allowed me to select and copy the text.
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:30

xampp is on PC 1.
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby Wiedmann » 21. March 2007 00:34

http://127.0.0.1/index.html

Then the real test from pc2 was: "http://192.168.1.4 /index.html"?
(don't lie in your answers)

It has never allowed me to select and copy the text.

http://www.microsoft.com/resources/docu ... ckedit.msp
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:36

xampp is on PC 1.
IP for PC1 is 192.168.1.4.
PC1 name is database.

If I use http://192.168.1.4/index.html I can see a page that says, It Works!
If I use http://database/index.html I get a blank page. When I view the source, it says:

Code: Select all
<?
   echo "web5.ltbx.com is alive";
?>


PC1 doesn't know it's named database?
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:42

Cool! I didn't know there was a way to copy and paste DOS! I've changed my isp name to myISP in the info below.

Microsoft(R) Windows DOS
(C)Copyright Microsoft Corp 1990-1999.

C:\WINNT\PROFILES\ADMINI~1.CIN>ping -a database

Pinging database.myISP.com [12.215.23.4] with 32 bytes of data:

Reply from 12.215.23.4: bytes=32 time=46ms TTL=55
Reply from 12.215.23.4: bytes=32 time=58ms TTL=55
Reply from 12.215.23.4: bytes=32 time=51ms TTL=55
Reply from 12.215.23.4: bytes=32 time=54ms TTL=55

Ping statistics for 12.215.23.4:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 46ms, Maximum = 58ms, Average = 52ms

C:\WINNT\PROFILES\ADMINI~1.CIN>
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby lostndazed » 21. March 2007 00:52

Wiedmann, I don't lie. I just am concerned about attacks on us. This information will be laying around the internet a very long time and anyone can read it. The basic facts are the same from the beginning of my posts.

I don't know why my PC 2 can not see PC 1 when using PC1 name, database. I appreciate your help and thank you for your time in helping me to fix this problem.
lostndazed
 
Posts: 37
Joined: 20. March 2007 19:26

Postby Wiedmann » 21. March 2007 01:00

I don't lie.

I know. It's a hard (and maybe not correct) word. But there is no risc in giving us information about your internal network. And of course. You don't know which details you can change and which not... (that's the reason you ask here) ;-)

(And the only things I know, is, what you are posting here. And 127.0.0.1 is the local pc)

I've tried installing a LMHOSTS file on the second machine, but it didn't seem to resolve the IP number.

OK, something is wrong with your dns resolution.

BTW:
"LMHOSTS" is the wrong place. But you can add a entry in the "hosts" file at pc2:
Code: Select all
127.0.0.1       localhost
192.168.1.4     database
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

PreviousNext

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 48 guests