virtual hosts

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

virtual hosts

Postby dafne » 01. March 2007 11:33

Hi
I use xampp standalone, I try to set virtual directory for testing offline website but virtual directory doesn't work.

only if I write in httpd-vhosts.conf 1 virtual directory it works on http:\\localhost
Can you help me?

This is what I write in httpd-vhosts.conf:
==================
NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
ServerName local.webtest
DocumentRoot "O:/webtest"
<Directory "O:/webtest">
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
</VirtualHost>

=======================

website is visible offline at
http:\\localhost
but not at
http:\\local.webtest
dafne
 
Posts: 2
Joined: 01. March 2007 11:23

Postby Wiedmann » 01. March 2007 15:22

but not at http:\\local.webtest

Why not?
--> error message
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby WorldDrknss » 01. March 2007 22:07

you need to add local.webtest to your windows hosts file.
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

example:
Code: Select all
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

127.0.0.1       localhost
127.0.0.1       local.webtest
http://wdguides.org - XAMPP Tutorials & MORE!!!!
User avatar
WorldDrknss
 
Posts: 292
Joined: 17. September 2005 13:40

Postby dafne » 02. March 2007 10:09

thanks for the answers
I found the problem:
it was a disabled windows service, client dns
I have enabled and now xampp goes well.
bye
dafne
 
Posts: 2
Joined: 01. March 2007 11:23


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 79 guests