Apache Service not starting

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache Service not starting

Postby Faltzer » 29. November 2006 23:19

I installed the XAMPP for Windows basic version for Windows (the latest version). All services except Apache worked when I started them all. I navigated to my XAMPP folder:

C:\xampp\xampp\apache\bin


and I clicked on apache.exe, and the service works as long as the window is open, but when it's closed, the server doesn't work. And to make it worse, I found out why it doesn't start:

Image

I went to Apache Monitor, and clicked Services, and I found the path to Apache was the old path, and not the new one (XAMPP). I wanted to change it to the new one, but it won't let me. What should I do now to fix this problem?

[/i]
Faltzer
 
Posts: 3
Joined: 29. November 2006 22:56

Postby Izzy » 29. November 2006 23:33

Exit the XAMPP Control Panel if it is running.

At a command prompt - cmd.exe type this:
sc delete apache2

Click on Enter.

Now try and install the XAMPP Apache Service again.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Postby Faltzer » 29. November 2006 23:50

Yes! It worked! Thank you Izzy, I won't forget this.
Faltzer
 
Posts: 3
Joined: 29. November 2006 22:56

Postby Izzy » 29. November 2006 23:58

Faltzer wrote:Yes! It worked! Thank you Izzy, I won't forget this.


No, thank you!
You made it easy for me to find the fix for your issue because the presentation was excellent and informative.
Image
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 55 guests