Problems with XAMPP and Perl on Windows XP!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problems with XAMPP and Perl on Windows XP!

Postby Xplorer » 06. November 2006 19:55

Hi, everybody!

I tried to install XAMPP 1.5.4a and then Perl Addon 5.8.8-2.2.3. I used both the INSTALLER method and unzipping the zip files. In both cases I tried to install to c:\xampp as installation root (and NO, I do NOT end up with c:\xampp\xampp ;-)

Anyway, when I try to install manually, I always execute the setup_xampp (in order to set up Apache with MOD_PERL) and then run xampp-control to set up services and start the stuff. If I install via the installer, I just use the default options and set up services that way. Nevertheless, the results are the same; the Apache will NOT start and the log says:
Code: Select all
[Mon Nov 06 19:17:18 2006] [error] Can't load Perl file: C:/xampp/apache/conf/extra/startup.pl for server localhost:80, exiting...

When I try to set up Apache via setup_xampp WITHOUT MOD_PERL, then Apache will start without problems.

I am really stuck now, as I also tried to modify the perl.conf and startup.pl files, without any change in behavior. So I guess the problem could be really very simple, with "something" not pointing out the "right thing". But what?

My ENVIRONMENT looks like:
Code: Select all
ComSpec=C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
CONFIG_PHP=install\install.php
HOME=C:\Documents and Settings\xxx
HOMEDRIVE=C:
HOMEPATH=\Documents and Settings\xxx
NUMBER_OF_PROCESSORS=1
NUTSUFFIX=1
NUT_SUFFIXED_SEARCHING=1
OS=Windows_NT
Path=C:\oraclexe\app\oracle\product\10.2.0\server\bin;C:\oracle\product\10.2.0\db_1\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files
\Intel\Wireless\Bin\;C:\Program Files\Common Files\Roxio Shared\DLLShared;C:\Program Files\Rational\ClearCase\bin;C:\Program Files\Rational\common;C:\xampp\mysql\bin;C:\xampp\perl\bin
PATHEXT=.COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH
PERL5LIB=C:\oracle\product\10.2.0\db_1\perl\5.8.3\lib\MSWin32-x86;C:\oracle\product\10.2.0\db_1\perl\5.8.3\lib;C:\oracle\product\10.2.0\db_1\perl\5.8.3\lib\MSWin32-x86;C:\oracle\product\10.2.0\db_1\perl\site\5.8.3;C:\oracle\product\10.2.0\db_1\perl\site\5.8.3\lib;C:\oracle\product\10.2.0\db_1\sysman\admin\scripts;
PHP_BIN=php\php.exe
PROCESSOR_ARCHITECTURE=x86
PROCESSOR_IDENTIFIER=x86 Family 6 Model 13 Stepping 8, GenuineIntel
PROCESSOR_LEVEL=6
PROCESSOR_REVISION=0d08
ProgramFiles=C:\Program Files
PROMPT=$P$G
SESSIONNAME=Console
SystemDrive=C:
SystemRoot=C:\WINDOWS


My perl.conf is like:
Code: Select all
LoadFile "C:/xampp/perl/bin/perl58.dll"
LoadModule perl_module modules/mod_perl.so

PerlRequire "C:/xampp/apache/conf/extra/startup.pl"
PerlModule Apache2::compat

Alias /perl "C:/xampp/htdocs/modperl/"
<Directory "C:/xampp/htdocs/modperl/">
SetHandler perl-script
PerlResponseHandler ModPerl::PerlRun
Options +ExecCGI
PerlOptions +ParseHeaders
</Directory>

<Files *.pl>
SetHandler perl-script
PerlResponseHandler ModPerl::PerlRun
Options +ExecCGI
PerlOptions +ParseHeaders
</Files>

PerlModule Apache::ASP
Alias /asp "C:/xampp/htdocs/modperlasp/"
<Directory "C:/xampp/htdocs/modperlasp/">
   SetHandler  perl-script
   PerlResponseHandler Apache::ASP
   PerlSetVar  Global .
   PerlSetVar  StateDir "C:/xampp/tmp"
</Directory>


And finally my startup.pl is like:
Code: Select all
#!c:/xampp/perl/bin/perl.exe
#file:startup.pl
#---------------

# enable if the mod_perl 1.0 compatibility is needed
# use Apache2::compat ();

# preload all mp2 modules
# use ModPerl::MethodLookup;
# ModPerl::MethodLookup::preload_all_modules();

use ModPerl::Util (); #for CORE::GLOBAL::exit

use Apache2::RequestRec ();
use Apache2::RequestIO ();
use Apache2::RequestUtil ();

use Apache2::ServerRec ();
use Apache2::ServerUtil ();
use Apache2::Connection ();
use Apache2::Log ();
use Apache2::compat ();

use APR::Table ();

use ModPerl::PerlRun ();

use Apache2::Const -compile => ':common';
use APR::Const -compile => ':common';

use CGI ();

1;


I can't see what really could be wrong... But maybe somebody out there can give me a clue?

Thanks in advance for ANY input!

/ZJ
Xplorer
 
Posts: 3
Joined: 30. October 2006 22:29

Re: Problems with XAMPP and Perl on Windows XP!

Postby nimd4 » 07. November 2006 22:32

Xplorer wrote:[..] and NO, I do NOT end up with c:\xampp\xampp

Hey, how do you make it (install to) just c:\xampp then ?? :o
User avatar
nimd4
 
Posts: 18
Joined: 20. September 2006 20:43


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests