.htaccess issues

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

.htaccess issues

Postby malrock » 18. October 2006 23:59

Hey all - can't seem to change where my install of the lastest xamp is looking for .htaccess

I've used the preinstaller and installed to c:\program files\xamp

.htaccess seems to be wanting to be found in d: .....

I get a 500 error

here is the error log - help please ..... test server config attached as signature
----------------------------------

2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_autoindex_color PHP/5.1.6 configured -- resuming normal operations
[Wed Oct 18 22:42:59 2006] [notice] Server built: Aug 13 2006 19:16:43
[Wed Oct 18 22:42:59 2006] [notice] Parent: Created child process 1824
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Child process is running
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Acquired the start mutex.
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Starting 250 worker threads.
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Starting thread to listen on port 443.
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Starting thread to listen on port 80.
[Wed Oct 18 22:43:29 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users
[Wed Oct 18 22:43:36 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users
[Wed Oct 18 22:44:33 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users
[Thu Oct 19 09:30:59 2006] [notice] Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_autoindex_color PHP/5.1.6 configured -- resuming normal operations
[Thu Oct 19 09:30:59 2006] [notice] Server built: Aug 13 2006 19:16:43
[Thu Oct 19 09:30:59 2006] [notice] Parent: Created child process 1512
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Child process is running
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Acquired the start mutex.
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Starting 250 worker threads.
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Starting thread to listen on port 443.
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Starting thread to listen on port 80.
[Thu Oct 19 11:31:36 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users
Mal Haskins
www.verticalresources.org

testing server
Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_autoindex_color PHP/5.1.6
malrock
 
Posts: 1
Joined: 18. October 2006 23:37

Re: .htaccess issues

Postby Izzy » 19. October 2006 00:41

malrock wrote:Hey all - can't seem to change where my install of the lastest xamp is looking for .htaccess

I've used the preinstaller and installed to c:\program files\xamp

.htaccess seems to be wanting to be found in d: .....

I get a 500 error

here is the error log - help please ..... test server config attached as signature
----------------------------------

2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_autoindex_color PHP/5.1.6 configured -- resuming normal operations
[Wed Oct 18 22:42:59 2006] [notice] Server built: Aug 13 2006 19:16:43
[Wed Oct 18 22:42:59 2006] [notice] Parent: Created child process 1824
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Child process is running
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Acquired the start mutex.
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Starting 250 worker threads.
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Starting thread to listen on port 443.
[Wed Oct 18 22:43:00 2006] [notice] Child 1824: Starting thread to listen on port 80.
[Wed Oct 18 22:43:29 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users
[Wed Oct 18 22:43:36 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users
[Wed Oct 18 22:44:33 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users
[Thu Oct 19 09:30:59 2006] [notice] Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_autoindex_color PHP/5.1.6 configured -- resuming normal operations
[Thu Oct 19 09:30:59 2006] [notice] Server built: Aug 13 2006 19:16:43
[Thu Oct 19 09:30:59 2006] [notice] Parent: Created child process 1512
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Child process is running
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Acquired the start mutex.
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Starting 250 worker threads.
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Starting thread to listen on port 443.
[Thu Oct 19 09:31:02 2006] [notice] Child 1512: Starting thread to listen on port 80.
[Thu Oct 19 11:31:36 2006] [alert] [client 127.0.0.1] C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess: Invalid file path D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users


Go to this file and drag it into your text editor:
C:/Program Files/xampp/htdocs/xampp/.htaccess

Find the section in your .htaccess file mentioned above and fix how it looks from this:
D:\\apachefriendsC:\\Program FilesC:\\Program Files\\xampp\\security\\xampp.users

To this:
AuthName "xampp user"
AuthType Basic
AuthUserFile "C:\Program Files\xampp\security\xampp.users"
require valid-user

Save the file and you should be set to go.

This is often coursed by using the setup-xampp.bat file more than once or using it when you have no need to.
You may have more path issues relating to the double \\ in other places on your XAMPP installation that the bat file changes, these can be fixed by removing one of the back slashes similar to what is outlined above when this problem is raised by another process.

Alternatively if this is a new installation then you could always delete this installation completely and reinstall. If you install to the default location like you did above then there is no need to run the setup-xampp.bat file.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests