trouble with sub directories...

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

trouble with sub directories...

Postby daddysauce » 01. October 2006 20:10

I have used XAMPP awhile ago and never had any problems... but now I do.

I have everything installed via the ZIP file, Apache and SQL are running just fine. When igo to my root folder/files it works great, but when I try to go another level in it redirects the file to an install.php???

Example:
http://localhost/Daddysauce/ --- brings me to the index.php within the Daddysauce folder.
http://localhost/Daddysauce/football/ --- brings me to http://localhost/Daddysauce/football/install.php and I get "Object not found!, 404 error"

inside the football folder is it's own index.php file. I also tried going directly to the file via http://localhost/Daddysauce/football/index.php and it still re-directs me to http://localhost/Daddysauce/football/install.php.

Here is a portion of the access.log file
127.0.0.1 - - [01/Oct/2006:12:09:36 -0700] "GET /Daddysauce/football HTTP/1.1" 301 383
127.0.0.1 - - [01/Oct/2006:12:09:36 -0700] "GET /Daddysauce/football/ HTTP/1.1" 302 361
127.0.0.1 - - [01/Oct/2006:12:09:36 -0700] "GET /Daddysauce/football/install.php HTTP/1.1" 404 1118


Any suggestions?
daddysauce
 
Posts: 2
Joined: 01. October 2006 20:05

Postby Izzy » 01. October 2006 22:24

What does the error.log say about it?

What is the DocumentRoot and <Directory (path)> in the httpd.conf file?

After installing XAMPP did you run the xampp-setup.bat?

For you information the http return codes in the above access file are:
301 moved permanently
302 moved temporarily
404 not found

Your aiming for a return code of:
200 ok
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Postby daddysauce » 01. October 2006 22:44

This is what the error log returned when attempting to locate the http://localhost/Daddysauce/football/index.php

[Sun Oct 01 14:35:59 2006] [error] [client 127.0.0.1] script 'F:/xampplite/htdocs/Daddysauce/football/install.php' not found or unable to stat


Document Root in httpd.conf(which is exactly where the files are.

#
# DocumentRoot: The directory out of which you will serve your
# documents. By default, all requests are taken from this directory, but
# symbolic links and aliases may be used to point to other locations.
#
DocumentRoot "F:/xampplite/htdocs"


I initially moved the files after downloading them from C:/ into F:/xampplite/htdocs. After they were moved I did run the xampp-setup.bat.
daddysauce
 
Posts: 2
Joined: 01. October 2006 20:05

Postby Izzy » 01. October 2006 23:16

Try clearing your browser's cache and use the setting to fetch the pages at every visit.
The cache is your worst enemy when testing local sites as you are more likely to be served a cached page than a new page.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 49 guests