Encrypt function in MySQL not working properly.

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Encrypt function in MySQL not working properly.

Postby Gen » 21. August 2006 05:47

I'm using XammpLite and in my database when I try to use the encrypt on a column it has no affect and just wipes the data from that field making it blank.

Is this some sort of glitch or is not the encrypt function supported in the XammpLite package?
Gen
 
Posts: 3
Joined: 21. August 2006 00:51

Postby Wiedmann » 21. August 2006 06:21

or is not the encrypt function supported in the XammpLite package?

Ups, there is a manual:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/encryption-functions.html#function_encrypt wrote:If crypt() is not available on your system (as is the case with Windows), ENCRYPT() always returns NULL.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Gen » 21. August 2006 13:49

Hm, crypt() works in PHP though so I assumed encrypt would work but I guess that's not the case? Thanks for the answer.
Gen
 
Posts: 3
Joined: 21. August 2006 00:51

Postby Wiedmann » 21. August 2006 16:43

crypt() works in PHP though

The crypt() function in PHP is not the same as ENCRYPT() in MySQL or crypt(1) on *nix
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Gen » 21. August 2006 18:19

I see, thanks for the fast answers.
Gen
 
Posts: 3
Joined: 21. August 2006 00:51


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests