Apache hangs after updating to 1.5.3a.

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache hangs after updating to 1.5.3a.

Postby HeroicLife » 21. July 2006 20:55

When I updated to 1.5.3a a few days ago, my apache server started randomly freezing. Usually, I see this error right before it freezes:

[warn] Server ran out of threads to serve requests. Consider raising the ThreadsPerChild setting

Then it hangs at 100% CPU usage.

I have tried changing ThreadsPerChild and MaxRequestsPerChild but no luck. What can I do?

This is on Win 2003 with P4/1GB ram. CPU is usually <20%. I am running PHP and Perl scripts.
HeroicLife
 
Posts: 5
Joined: 21. July 2006 20:49

Postby HeroicLife » 27. July 2006 16:26

Help? Reverting to 1.5.2 fixed the problem, but now my site was hacked again.
HeroicLife
 
Posts: 5
Joined: 21. July 2006 20:49

Postby HeroicLife » 12. September 2006 03:19

Same problem with 1.5.4. 1.5.2 works fine.

Still getting

[Mon Sep 11 21:06:25 2006] [warn] Server ran out of threads to serve requests. Consider raising the ThreadsPerChild setting
HeroicLife
 
Posts: 5
Joined: 21. July 2006 20:49

Postby Izzy » 12. September 2006 04:00

HeroicLife wrote:Same problem with 1.5.4. 1.5.2 works fine.

Still getting

[Mon Sep 11 21:06:25 2006] [warn] Server ran out of threads to serve requests. Consider raising the ThreadsPerChild setting


You are not having much luck. :)

See if this helps. In xampp/apache/conf/httpd.conf
look for this near the top:
Code: Select all
# ThreadsPerChild: constant number of worker threads in the server process
# MaxRequestsPerChild: maximum  number of requests a server process serves
ThreadsPerChild 250
MaxRequestsPerChild  0


Do what you have to and restart apache.

Backup httpd.conf file before editing so you can revert if things don't turn out how you want.

There is relavant chapter on this page as well as some useful info:
http://httpd.apache.org/docs/2.2/platfo ... .html#cust
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Postby HeroicLife » 29. October 2006 17:03

Still happening with 1.5.4a. Now it happens with all versions of xampp. I've tried the above http.conf changes and also tried switching PHP 4/5. It now consistently hangs after a few minutes of running. There's no pattern or single website that I can detect to make it hang.
HeroicLife
 
Posts: 5
Joined: 21. July 2006 20:49

Postby Izzy » 30. October 2006 04:48

HeroicLife wrote:Still happening with 1.5.4a. Now it happens with all versions of xampp. I've tried the above http.conf changes and also tried switching PHP 4/5. It now consistently hangs after a few minutes of running. There's no pattern or single website that I can detect to make it hang.

When it hangs can you check and see if there is a process running that is hogging the cpu - usually in excess of 90%.

Right click on the Taskbar and select Task Manager then click on the Processes tab.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Postby HeroicLife » 30. October 2006 05:56

Yes, it's one of the apache.exe processes. I usually have to kill two of them to shut down apache.
HeroicLife
 
Posts: 5
Joined: 21. July 2006 20:49


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests