need help

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

need help

Postby mastercrypt » 19. July 2006 12:53

i have a problem when i write www.domainname.com it goes to xamp controlepanel and if i write http://domainname.com it goes to the real domain :oops: :oops: :oops: can someone please help me out here ??

Sincerly Lars
LB
mastercrypt
 
Posts: 16
Joined: 30. June 2006 20:46
Location: Denmark

Postby deepsurfer » 19. July 2006 13:05

clear (empty) your browser cache

greets
Deep
User avatar
deepsurfer
AF Moderator
 
Posts: 6440
Joined: 23. November 2004 10:44
Location: Cologne
Operating System: Win-XP / Win7 / Linux -Debian

Re: need help

Postby Izzy » 19. July 2006 13:45

mastercrypt wrote:i have a problem when i write www.domainname.com it goes to xamp controlepanel and if i write http://domainname.com it goes to the real domain :oops: :oops: :oops: can someone please help me out here ??

Sincerly Lars

Lars, I think this is a domain name zone file issue if clearing your browser cache has no effect.

Check your domain zone file has these 2 entries. Substitute yourdomain.com's IP for the 111.111.111.111

Code: Select all
yourdomain.com.   14400   IN   A   111.111.111.111
www    14400   IN   A   111.111.111.111


If the www is missing in the zone file then you will not be able to use www.yourdomain.com in the address bar of your browser as your DNS has no way of knowing where to send the request to. It will default in your case to the localhost address.

The zone file would also have ftp and mail under the www if you want to use ftp.yourdomain.com and mail.yourdomain.com. These are often referred to as aliases.

These can be checked at your domain name service provider.
HTH
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

from lars

Postby mastercrypt » 19. July 2006 15:00

i use joker.com and my settings are the same for all domains ..so i dont get it :oops:

Sincerly Lars
LB
mastercrypt
 
Posts: 16
Joined: 30. June 2006 20:46
Location: Denmark

Postby Izzy » 20. July 2006 01:04

I replied with a possible fix in your other thread relating to this issue.
http://community.apachefriends.org/f/viewtopic.php?t=19184
HTH :)
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests