PHP Extension : php_yaz_dll

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

PHP Extension : php_yaz_dll

Postby pickles_1955 » 14. March 2006 05:34

When I activate php_yaz_dll in /apache/bin/php.ini Apache refuses to start.
Xampp is installed on Win98.
pickles_1955
 
Posts: 4
Joined: 14. March 2006 05:24
Location: Mauritius

Postby Wiedmann » 14. March 2006 10:47

Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby pickles_1955 » 14. March 2006 13:16

Thank you for your help. Unfortunately the situation is not resolved. My php.ini is well configured. PHP works well so long as I do not activate php_yaz.dll
I fetched the latest version of YAZ and copied as recommended yaz.dll
When I launch Apache (under xampp) php does not start. An incompatibility somewhere which I will have to find out. But I have absolutely no clue at all!
pickles_1955
 
Posts: 4
Joined: 14. March 2006 05:24
Location: Mauritius

Postby Wiedmann » 14. March 2006 14:03

Well:
- download yaz_2.0.19.exe

- install Typ Cutom, only Runtime to "\temp\YAZ"

- copy "\temp\YAZ\bin\yaz.dll" to
--> "\xampp\apache\bin"
--> "\xampp\php"
--> "\xampp\php\php4"

- copy "\xampp\apache\bin\iconv.dll" to
--> "\xampp\php"
--> "\xampp\php\php4"

- copy "\xampp\apache\bin\libxml2.dll" to
--> "\xampp\php"
--> "\xampp\php\php4"

- deinstall YAZ
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby pickles_1955 » 15. March 2006 11:16

Thanks once again. But it doesn't work. Got DepWalk to do some profiling and it came up with this: LoadLibraryA("C:\Program Files\xampp\php\extensions\php_yaz.dll") returned NULL. Error: A device attached to the system is not functioning (31).

Got any idea what that can be? Depwalk doesn't say anything

Best Regards
pickles_1955
 
Posts: 4
Joined: 14. March 2006 05:24
Location: Mauritius

Postby Wiedmann » 15. March 2006 13:33

Maybe this is a problem with Win98. With XP this is working here.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Wiedmann » 15. March 2006 21:02

Now at home I have made a test with Win98 (SE)... This is working also (YAZ with PHP4 and PHP5).

So I have really no idea what's going wrong with your installation :-/
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby pickles_1955 » 16. March 2006 14:09

I got it right now. The extension php_yaz.dll in the xampp-win32-1.5.1-installer.exe distribution was corrupt or incompatible with yaz.dll in the same distribution. I swapped it with the one from EasyPHP1-8.exe just to see, it works great.
pickles_1955
 
Posts: 4
Joined: 14. March 2006 05:24
Location: Mauritius


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests