osCOmmerce installation problem - access denied

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

osCOmmerce installation problem - access denied

Postby simonearly » 13. March 2006 10:57

I'm using WinXP pro SP2.
all I want to so is configure and osCommerce site on my PC so I can then upload the mySQL dB and other files later on, so its local development only. I dont need ANY security/passwords etc.

I have installed ocSommerce under webDAV/oscommerce and when I go to the webDAV/osCommerce/install/install.php script, the first page works, the second page works (ie asks me if i want to configure a standard store with default data/config) and when i hit "next", I get a password popup. Looks like an htaccess thing. I cant get past this, and all I was getting was "server error 500", so I changed register_globals = Off to On wherever I saw it, copied security/webdav.htpasswd to security/htpasswd.webdav (as this was apparently missing) and now I am getting a mismatch password error.
in error.log, its this:


[Mon Mar 13 10:11:56 2006] [error] [client 127.0.0.1] user wampp: authentication failure for "/webdav/osCommerce/install/install.php": Password Mismatch, referer: http://localhost/webdav/osCommerce/install/install.php

i've tried passwords like XAMPP and the others in the htpasswd.webDAV file- wampp:XAMPP with WebDAV:bc7f2b670e7e965e307feb30492e642e


but I still cant get it to work.
MySQL and APACHE all seem to be working fine (from the control panelt thing, and checkports thing) but otherwise I am stuck.

I cnahed some bits in httpd.conf too, as per other posts on this forum, but I am stuck

Am I missing some passwords?


Like I say, ALL security and passwords can be removed, I dont need anything at all, just a development platform on my PC so I can upload PhP/MySQL projects to the main live sites.

Happy to get a 1-click solution. Performance not an issue either. Doesnt have to be optimised or fast, just needs to work!

Help!
simonearly
 
Posts: 5
Joined: 13. March 2006 10:23

Postby Wiedmann » 13. March 2006 12:06

I have installed ocSommerce under webDAV/oscommerce

Why did you put your file in the webdav folder? The normal DocumentRoot in XAMPP is "\xampp\htdocs".
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

files moved to htdocs, all seems to work now!

Postby simonearly » 13. March 2006 12:23

thanks for this. Moved to that folder and it seems to be working fine now.
Why didnt I put them there before? Simple- I didnt know thats where they had to go, theres no documentation to say that (in my installation at least). perhaps I am missing some files?

thanks for your help
simonearly
 
Posts: 5
Joined: 13. March 2006 10:23

Postby simonearly » 13. March 2006 14:46

bah. i hit the worng button. i hit "file" instead of "Database" when asking me about sessions etc.
now I dont know where to stick the /tmp folder i'm supposed to have.

any suggestions (no, I wont stick it there).
cheers,
S/.
simonearly
 
Posts: 5
Joined: 13. March 2006 10:23


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 97 guests