MySQL connection

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

MySQL connection

Postby Hunter » 03. September 2005 16:45

Hello. My MysQLS will not work correctly as you can see here: http://83.227.193.230/xampp/status.php
and as you can see here:
http://83.227.193.230/phpmyadmin/
the error looks to be that my MySQL and phpMyAdmin dont getting any connection to each other.
Think this is strange becouse I have installed it right now without any changes. Shouldent it work automaticly then?
Would greatful if anyone could tell me what could be wrong.
My goal is to put up an database.
Hunter
 
Posts: 32
Joined: 03. September 2005 16:29

Postby Wiedmann » 03. September 2005 16:54

Maybe there is a problem/conflict with the MySQL server in "C:\Program\MySQL\MySQL Server 4.1\bin"...
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Hunter » 03. September 2005 20:07

Should it not be ""C:\Program\xampp\mysql\bin"?

Just realised I had(guess it´s the old one) at "C:\Program\MySQL\MySQL Server 4.1\bin".

Do you think it might be an conflict becouse of this? Should change any settings in them or remove any of them?

edit: Think I whant to know my MySQL login. Cant find anywhere to create it. And as I said I havent done anything after the innstallation
Hunter
 
Posts: 32
Joined: 03. September 2005 16:29

Postby Hunter » 04. September 2005 16:27

I did uninstall EVERYTHING. Then i installed xampp again.
After the installation apache was working fine and I whanted to create my database in MySQL. But I´m getting this error:

http://83.227.193.230/error.gif

Just woundering: What have I missed?...........
Hunter
 
Posts: 32
Joined: 03. September 2005 16:29

Postby Wiedmann » 04. September 2005 16:48

There is something wrong with the picture.

Can you make a normal post with the error message?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Hunter » 04. September 2005 17:19

Thats strange. But whell, here it is in "cmd":
C:\xampp\mysql\bin>mysql -u root
ERROR 2003 (HY000): Can´t connect to MySQL server on 'localhost' (10061)
Hunter
 
Posts: 32
Joined: 03. September 2005 16:29

Postby Wiedmann » 04. September 2005 17:28

There is no MySQL-Server running on localhost?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Hunter » 04. September 2005 19:11

AHA! Had to start it with "mysql_start" icon located in "C:\xampp". Thanks. I have also created an database now and tried to install phpBB forum but getting an error when installing that says:
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\xampp\htdocs\phpBB2\db\mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\xampp\htdocs\phpBB2\db\mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database


The problem is that my "mysql4.php" file is only 7 lines totaly(and they are LONG). Anyone know what I should do to fix that error?
Hunter
 
Posts: 32
Joined: 03. September 2005 16:29

Postby Wiedmann » 04. September 2005 19:45

The problem is that my "mysql4.php" file is only 7 lines totaly(and they are LONG).


Could not connect to the database

IMHO you give the phpBB setup script the wrong details (Host/DB/User/Pass) for MySQL.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby Hunter » 04. September 2005 20:55

You are as always right Wiedmann. I created a new database and then it all worked out. Thans a lot for all your help (your comments did get me keep on going) ;)
Hunter
 
Posts: 32
Joined: 03. September 2005 16:29


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 62 guests