Xampp doesn't leave the command prompt window

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Xampp doesn't leave the command prompt window

Postby kupe » 19. August 2005 09:06

I had to reinstall my brilliant xampp. It works, of course, but it won't let me use myphpadmin, which is a real blow.

Xampp opens in Command Prompt, but remains there.

It gives these error messages:

pv:No matching processes found
... admin.exeAttention: Cannot delete the httpd.pid!

Check that mysqld is running in localhost and that the port is 3306. You can check this by doing 'telnet localhost 3306'
Apache pid delete ... shutdown complete!

Then there's the announcement that "Apache and MySQL is starting now
!###"

And then the advice about not closing the window while xampp is running.

Sorry, I don't know what doing telnet localhost 3306 means.

Be very grateful for advice.
kupe
 
Posts: 21
Joined: 21. January 2005 10:11
Location: Warwickshire

Postby Bugman » 23. August 2005 15:51

Have you tried another reinstall?

Bugman
Bugman
 
Posts: 53
Joined: 13. July 2004 23:39

Postby kupe » 23. August 2005 15:59

Thanks, bugman, that's a point, and I have just dowloaded the latest xampp, so I will try that.

I found that I can still find and use phpmyadmin, so it isn't all bad. Cheers
kupe
 
Posts: 21
Joined: 21. January 2005 10:11
Location: Warwickshire

Postby Bugman » 23. August 2005 16:11

i saved my entire WWW directory first (where i put all my websites) and did a mysql backup, but other then that, i wiped my xmapp folder clean, its much easier that way

Save your httpd.conf file just incase though!

Bugman
Bugman
 
Posts: 53
Joined: 13. July 2004 23:39

Postby kupe » 23. August 2005 16:48

Thanks, bugman, I'll follow your advice and backup first too. All the best.
kupe
 
Posts: 21
Joined: 21. January 2005 10:11
Location: Warwickshire


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 73 guests