Trouble getting started

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Trouble getting started

Postby Flo1 » 20. May 2005 07:19

I can't seem to get the XAMPP splash screen after installation.
I am a "beginner" user. I would like to use an Apache server on my computer for local website development and testing. I downloaded XAMPP for Windows using the Installer. Installed to my C:drive, with all extracted files installing to the default C:\apachefriends\xampp\.... The installation completed.

Next, I tried to test from my IE browser (after clearing browser cache) by entering http://localhost, but all I get is a "page cannot be displayed".

The XAMPP Control Panel shows Apache: Stopped. I clicked Start, and it says Status Check OK, Busy...Done. I still get "page cannot be displayed".

Computer has Windows XP Home Edition, with network router and Norton firewall (in Norton, HTTP Port List has 80, 81, 82, 83, 1080, 8080, 8088, 11523 listed) -- any conflicts here? Also, I noticed that I have Maguma Studio (PHP Editor) files installed on my computer from previous development work -- might this be a conflict?

This is the second time I am trying the installation -- the first time I installed files in C:\programs\... and thought it did not work because they were not at the root.

Any suggestions?
Flo1
 
Posts: 14
Joined: 19. May 2005 22:30

Postby bobthefish » 20. May 2005 12:34

hi there,

its a simple problem it did it on my computer when i first started using it. first of all try this address instead of http://localhost try http://127.0.0.1 as this works for me.

if this still fails check that you have setup port forward of port 80 to your computer as generally tend to be a culprit.

other than that, thats all i can think of.

bobthefish
http://www.daniel-hobson.co.uk
bobthefish
 
Posts: 2
Joined: 20. May 2005 00:11

Thanks - it's working

Postby Flo1 » 20. May 2005 13:07

I have the splash screen! It works with http://127.0.0.1, but first I have to open XAMPP Control Panel and click Start for Apache so it says Running. I thought I tried all this before, but I guess I did not.

Thank you for your help,
Flo
Flo1
 
Posts: 14
Joined: 19. May 2005 22:30


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: shahin alom and 58 guests