Changing the name of a database within pma ?

Und alles was mit phpMyAdmin seine Verwandtschaft findet hat hier seinen Platz.

Changing the name of a database within pma ?

Postby newbody » 06. May 2017 19:02

Hello one and all :)


Now when changing the name of a database of a certain webproject from within pma,
does that extinct all chances of logging-in to that specific web-project ?

Thanks in advance :)



-
User avatar
newbody
 
Posts: 12
Joined: 12. March 2014 11:19
Operating System: Win7 Home

Re: Changing the name of a database within pma ?

Postby Altrea » 06. May 2017 19:13

Hi,

If you rename a database, than every script which relies on the old database name cannot find it any more.

So if you want to do this you would need to adjust the database connection settings of these scripts too.

Best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8730
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Changing the name of a database within pma ?

Postby newbody » 06. May 2017 20:21

I see :)

Here also thanks veeeery much :)

cheers !


-
User avatar
newbody
 
Posts: 12
Joined: 12. March 2014 11:19
Operating System: Win7 Home


Return to phpMyAdmin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest